RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想問bearing [打印本頁]

作者: martin123123123    時間: 2009-8-30 23:09
標題: 想問bearing
想問邊度有平d 既bearing買, 上次去x星問左, 70蚊8粒, 叫唔叫貴??
ps.櫃轆bearing
作者: cm771974    時間: 2009-8-30 23:13
去新填地街睇睇
作者: kennylam1988    時間: 2009-8-30 23:36
我想問埋 全車種bearing 用幾mm架?我係無知新手來~
作者: Q-pet    時間: 2009-8-31 00:49
我想問埋 全車種bearing 用幾mm架?我係無知新手來~
kennylam1988 發表於 2009-8-30 23:36

你上雙星官網dl份R470就知要幾多粒同大細..如果係R620多一擔啤呤囉
你去呢度睇
http://www.tamiya.com/japan/download/rcmanual/56318.pdf
作者: 0ben0    時間: 2009-8-31 01:14
你上雙星官網dl份R470就知要幾多粒同大細..如果係R620多一擔啤呤囉
Q-pet 發表於 2009-8-31 00:49

人地都講明佢係新手,
你答左等於冇答人,自已又講唔出個答案就算啦,
叫人上雙星官網道dl,但link又唔比埋人喎,
請問你點做版主,怎樣以德服人呢
作者: jt2106    時間: 2009-8-31 01:14
去Bearing 行配咪平,我自己之前都係去Bearing 行到配…
作者: Q-pet    時間: 2009-8-31 01:17
人地都講明佢係新手,
你答左等於冇答人,自已又講唔出個答案就算啦,
叫人上雙星官網道dl,但link又唔比埋人喎,
請問你點做版主,怎樣以德服人呢
0ben0 發表於 2009-8-31 01:14

係係我立刻貼..大RAY哥
作者: 0ben0    時間: 2009-8-31 01:20
係係我立刻貼..大RAY哥
Q-pet 發表於 2009-8-31 01:17

乜大RAY哥
人地問你"全車種bearing 用幾mm架?"你立刻貼d乜?

P.S. 版主你個位點呃番黎架
版主個位我呃番黎嫁
作者: Q-pet    時間: 2009-8-31 01:27

我數左幾多粒啦
如係係R620
1150要23粒..
850要1粒
1260要4粒
作者: z1118    時間: 2009-8-31 06:02
去 極x 睇下
作者: kennylam1988    時間: 2009-9-2 00:03
q sir 真係好野[
作者: oscarchoi    時間: 2009-9-2 00:10
不如呢位司兄又呃番個啦?
q-sir 一字『勁』
作者: martin123123123    時間: 2009-9-2 01:16
已去買左bearing, 5蚊粒, 極x買
作者: dazesin    時間: 2009-9-2 10:21
師兄住邊頭,平時邊度玩車架?
作者: Panda    時間: 2009-9-2 10:32
If you go to 新填地街 " Kowloon Bearing " or " Hong Kong Bearing " minimum charge is HKD $50 .....
size : ( For R620 )
5x11x4mm    23pcs
6x12x4mm      1pcs
5x8x2.5mm     4pcs
作者: Q-pet    時間: 2009-9-2 10:33
If you go to 新填地街 " Kowloon Bearing " or " Hong Kong Bearing " minimum charge is HKD $50 .....
size : ( For R620 )
5x11x4mm    23pcs
6x12x4mm      1pcs
5x8x2.5mm     4pcs
Panda 發表於 2009-9-2 10:32

我遲D玩車啤呤個D會全部去九龍啤呤度買
作者: Panda    時間: 2009-9-2 11:33
我遲D玩車啤呤個D會全部去九龍啤呤度買
Q-pet 發表於 2009-9-2 10:33

Tell shopkeeper you need to buy " Japan EZO " Bearing !! Quality is better than " made in China " ........ but ... expensive !!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2