RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無睇過深水步精x模型網頁? [打印本頁]

作者: 樂天熊仔    時間: 2009-10-28 13:35
標題: 有無睇過深水步精x模型網頁?

留意公司簡介,信者得救?
http://www.selecthobby.com.hk/about_us.php
作者: smok    時間: 2009-10-28 13:42
唔好迫我講粗口
作者: yakuza    時間: 2009-10-28 13:56
Too "Hard Sell", mate.
This website really like Mainland China's ad....hehehe
作者: 觀星是答案    時間: 2009-10-28 13:57
好明顯, 篇文無執過就放上網, 有錯別字
作者: avenger    時間: 2009-10-28 14:00
公司簡介 -->唔信

唔好迫我講粗口
smok 發表於 2009-10-28 13:42

--> 信
作者: Angtr    時間: 2009-10-28 14:03
以前住好近....不過從末幫襯! 易從末念過幫襯!
作者: xbbbbbb    時間: 2009-10-28 14:06
ha ha ... 呢間嘢嘅特色係: 問完價要買, 個腦細非常無記性. 幾年無去過, 同煙廠街及廣華街嗰兩間仲有無關喺??? 而家仲喺唔喺咁???
作者: bmw740i    時間: 2009-10-28 14:42
挑!  呢間嘢淨係識焜啲新手啫!  當年係佢到買左架 2 手 TG-10(跟 OS 15CV偈).  買嗰時唔識 check.  點知就乃嘢.  去玩時撻極都撻唔着.  啲老手見我咁灰就幫我睇吓啦..  一試就話: 副偈玩左好耐嗱??  無曬壓力嘅??  我就講係呢間嘢買 2 手..   佢地就講曬呢係鬍鬚粉腸啲衰嘢出嚟..  除左焜啲新手, 佢仲有啲 PK 招去霸街場.  嗰時逢閒日晚就有班玩電車人去長沙灣球場玩.  用路碟搭好曬 Track 玩緊時, 佢就帶隊(啲客)嚟到..  個個都玩大蛇, 咁電車人緊係唔理你啦.  跟住鬍鬚粉腸就出 PK 招喇... 扮試車!!!  仲要係大直路外線逆線行!!  小佢又笑笑口!!  攪到班電車人無引..人地走左佢地咪有大場玩 lor..  你話佢幾 PK 吖
作者: SuperAguri    時間: 2009-10-28 14:56
好彩我未幫襯過
作者: ll2002    時間: 2009-10-28 15:09
What is "玩發可以不斷改進"
作者: BENNY_謙    時間: 2009-10-28 15:21
:“我喜歡遙控模型,她們帶給我很多歡樂,而且玩發可以不斷改進,就像雨後的彩虹,永遠給人新驚喜。”

她們
唔知佢想講d咩呢
作者: GOLDWING1800    時間: 2009-10-28 15:28
個公司簡介睇到我好感動...........
作者: BENNY_謙    時間: 2009-10-28 15:33
有語癌既網頁都睇到感動
作者: andyQQ    時間: 2009-10-28 15:40
待客之道,十多年不變
作者: winson..    時間: 2009-10-28 18:13
這間公司個老細真要xxxxx拒啦
作者: 樂天熊仔    時間: 2009-10-28 18:36
喱句夠精警呀
充滿說服力,令到客人對產品有信心
作者: CK4237    時間: 2009-10-28 22:41
永遠給人新驚喜。”係呀!!一脛血呀.
作者: ishimasa    時間: 2009-10-29 09:35
ha ha ... 呢間嘢嘅特色係: 問完價要買, 個腦細非常無記性. 幾年無去過, 同煙廠街及廣華街嗰兩間仲有無關喺??? 而家仲喺唔喺咁???
xbbbbbb 發表於 2009-10-28 14:06

問完價要買???
作者: kf8041    時間: 2009-10-29 09:45
簡介還是訪問??
作者: kalt    時間: 2009-10-29 10:58
挑!  呢間嘢淨係識焜啲新手啫!  當年係佢到買左架 2 手 TG-10(跟 OS 15CV偈).  買嗰時唔識 check.  點知就乃嘢.  去玩時撻極都撻唔着.  啲老手見我咁灰就幫我睇吓啦 ...
bmw740i 發表於 2009-10-28 14:42

呢 間 嘢, 好 出 位 架, 是 黑 店, 有 入 無 出, 如 無 必 要, 請 勿 逛 入, 我 都 是 受 害 者, 各 位 玩 車, 玩 船, 玩 飛 機 之 模 友 們,  務 必 小 心, (請 認 明 有 個 精 x, 科 x & 卓x 標 記) 務 必 小 心 呀呀!!!!!
作者: kanchihung    時間: 2009-10-30 00:32
又精又...(偽)我都差的落叠,話說一次坐佢架日本車去上水放飛機,一GA石屋一塊草地就係咁放,台椅各一,全程收$130 ,我玩都好小心操控,
另外一個人就唔好彩,抄左小小野,整修$6??.....條友之前在鋪面眼見齋機$6??,入去問要一部,又要呢樣又要那樣$36??先全套,標價的6倍,D配件雞野(平野),條友之都無去個度放。而我都係...
作者: gtimax    時間: 2009-10-30 01:06
從末幫襯! 易從末念過幫襯!
me2 haha
作者: lazer    時間: 2009-10-31 03:12
佢果篇野,用第三者角度去讚自己, 真係好很掂!
黑底紅字logo簡直係絶配
作者: ccc527    時間: 2009-10-31 10:25
新手OR老手也不必要去
作者: devillhkrc    時間: 2009-11-1 20:11
   XYZ  ..........
作者: niko仔2    時間: 2009-11-2 20:51
黑店一間= =
我都比佢焜過(新手個時)
總之,大家玩咩都好千萬不要去佢度買野呀
作者: Ar_飛    時間: 2009-11-3 04:26
『待客之道 分享心得』
作者: 0ben0    時間: 2009-11-3 11:57

呢間野都算西利...!點解做極都有生意做...???
難道咁既做生意手法...適合香港..?
真係要比個叻呢兩兄弟.....!
作者: art-mini    時間: 2009-11-3 12:22
14# andyQQ

AGREED x1000
老細非常非常非常吋. 之前 1X年前係柴灣地鐵站. 領教唔小.
作者: librayiu    時間: 2009-11-3 15:50
我 8 年前第一部遙控直昇機就係俾佢昆...
當時on居居走入去同佢買左成set野, 仲話會去南生圍教我玩.
價錢貴兼昆你買 d 無謂野呀唔在講, 當年o係南生圍另一班玩家對呢個老細都有唔少說話...
佢都係專昆新手, 我諗佢唔會有熟客生意...
香港真係咁多"新手"俾佢昆...? 咁多年都唔死得, o係黑店界佢都有 d 料到...
作者: EX40    時間: 2009-11-3 16:15
嘩!果篇嘢…!
寫都咁骨痺同肉痲嘅!
作者: MOD469    時間: 2009-11-3 16:20
唔好迫我講粗口
smok 發表於 2009-10-28 13:42
同意........正Px
作者: kalt    時間: 2009-11-3 16:29
我 8 年前第一部遙控直昇機就係俾佢昆...
當時on居居走入去同佢買左成set野, 仲話會去南生圍教我玩.
價錢貴兼昆你買 d 無謂野呀唔在講, 當年o係南生圍另一班玩家對呢個老細都有唔少說話...
佢都係專昆新手, 我諗佢 ...
librayiu 發表於 2009-11-3 15:50

呢 幾 間 嘢, 生 存 咗 吟 多 年,  都 唔 死, 實 在 有 佢 本 事, 以 我 所 聞, 佢 供 樓, 都 是 靠 佢 之 賣 買 手 段 ,(焜 人) 所 得。
此 等 行 為, 不 要 得, 希 望 牠 回 頭 是 岸, 改 過 自 新, 服 務 航 模 朋 友。
作者: ishimasa    時間: 2009-11-3 19:38
呢 間 , 好 出 位 架, 是 黑 店, 有 入 無 出, 如 無 必 要, 請 勿 逛 入, 我 都 是 受 害 者, 各 位 玩 車, 玩 船, 玩 飛 機 之 模 友 們,  務 必 小 心, (請 認 明 有 個 精 x, 科 x & 卓x 標 記) 務 必 ...
kalt 發表於 2009-10-29 10:58

聴聞元朗仲有間直昇機專門店同佢係同道中人黎....
作者: ishimasa    時間: 2009-11-3 19:42
呢 幾 間 , 生 存  吟 多 年,  都 唔 死, 實 在 有 佢 本 事, 以 我 所 聞, 佢 供 樓, 都 是 靠 佢 之 賣 買 手 段 ,(焜 人) 所 得。
此 等 行 為, 不 要 得, 希 望 牠 回 頭 是 岸, 改 過 自 新 ...
kalt 發表於 2009-11-3 16:29

點解你用呢個'" ?
作者: johntlf    時間: 2009-11-3 22:54
真係唔好再去呀................
作者: truckman    時間: 2009-11-3 23:07
留意公司簡介,信者得救?
http://www.selecthobby.com.hk/about_us.php
樂天熊仔 發表於 2009-10-28 13:35

呢間垃圾山黑店
作者: 嘈喧巴閉    時間: 2009-11-3 23:46
哦....個腦細好串果個間...
好耐之前買過野....買$4xx既野....點知係kws買$200..
我印象個樣有d似,差D衰11果個(咩米高)
間鋪唔係好記得叫咩.....
精x
定係
x藝
作者: UP!    時間: 2009-11-4 00:07
多謝樓主的分享

聽聞架野晌深水埗真係開左好多年, 呢行真係好好搵.?
作者: hskkevin    時間: 2009-11-4 00:26
佢有個同門間店係KWS, 位置在煙廠街, 以前係深水涉卓X老闆, 而家轉落MK開,可能諗住改左名無人知, 上次經過見到間野咪諗住入去行個圈,認得個老細
作者: kalt    時間: 2009-11-4 13:12
點解你用呢個'牠" ?
ishimasa 發表於 2009-11-3 19:42

(1) 佢 (牠) 焜  咗 好 多 人,  到 現 在 亦 老 是 如 此 行 為 (心 術 不 正), 還 未 改, 但 是 如 果 (牠) 會 改 好 啲 話, 我 會 尊 稱 佢 為 (閣 下/師 父/老 闆)。
(2) 貴 有  貴 買, 平 有 平 買, 買 嘢 玩 是 很 開 心, 但 是 (被 焜 , 是 不 快)
(3) 回 想 當 年, 約 有 廿 多 年, 我 於模 型 書 刊 登 賣 二 手 車 (Kyo) 之 (Stanger) (此 車 名 我 都 記 得 不 太 清 楚), 在  深 水 埔 交 收, 於 當 時 (牠) 們 有 2 個 朋 黨, 話 帶 唔 夠 錢, 先 付 $150, 攞 車 先,  尚 欠 $345 於 同 日 晚 上 Call 我 清 數 尾, 但 是 一 去 不 返。
(4) 2 個 朋 黨, 到 現 在 我 都 認 得 牠 們 (年 紀 大 了, 還 畜 了 葫 子), 就 是 精 X, 科 X  和 X 偽, 牠 們 都 是 同 一 科 種  類 的, 如 見 到 牠 們, 須 快 閃 開 啊 。
作者: garywong5368    時間: 2009-11-4 13:29
精偽和科偽
兩條友係親兄弟?
現在又在煙廠街開間賣玩具的
作者: 樂天熊仔    時間: 2009-11-4 16:27
科x好像已冇,
精x和卓x現在天水圍開班授徒
奇怪係仲有人幫襯??
作者: librayiu    時間: 2009-11-4 16:38
(1) 佢 (牠) 焜  咗 好 多 人,  到 現 在 亦 老 是 如 此 行 為 (心 術 不 正), 還 未 改, 但 是 如 果 (牠) 會 改 好 啲 話, 我 會 尊 稱 佢 為 (閣 下/師 父/老 闆)。
(2) 貴 有  貴 買, 平 有 平  ...
kalt 發表於 2009-11-4 13:12

嘩~ 廿幾年前佢地已經開始昆人...!
好氣憤點解呢 d 人可以用呢 d 手段生存咁耐, #$@%#$........
作者: thonylun    時間: 2009-11-6 10:26
真係錦都得
作者: johntlf    時間: 2009-11-9 01:12
Sam 收手 la!
作者: Andrew168    時間: 2009-11-10 14:33
見到化灰都認得佢, 真係好想問候佢多幾句      
作者: zero99    時間: 2009-11-25 22:12
應該捉去打把
作者: ambiguus    時間: 2009-11-28 00:31
佢真係食水好深, 舉例, 大陸牌子hobbyxxx, 火咀電 (可換電個種), 佢賣成一百定一百一十蚊, KWS 五十蚊內有文易, 我新手一個,未識上依個谷前幫佢買左部成二千蚊的大陸buggy, 玩左幾次,就玩唔到了, 最後我的入門車就係用五百蚊係yahoo 買左部二手fazer ,

無野好講, 要交學費, 但都唔想交比佢
作者: ishimasa    時間: 2009-11-28 19:24
佢真係食水好深, 舉例, 大陸牌子hobbyxxx, 火咀電 (可換電個種), 佢賣成一百定一百一十蚊, KWS 五十蚊內有文易, 我新手一個,未識上依個谷前幫佢買左部成二千蚊的大陸buggy, 玩左幾次,就玩唔到了, 最後我的入門車就係 ...
ambiguus 發表於 2009-11-28 00:31

賣幾多錢係佢自由,冇人可以干涉佢....
最慘係佢用過當新野賣

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2