RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: KO EX10 EURUS [打印本頁]

作者: racart    時間: 2010-6-1 15:15
標題: KO EX10 EURUS
請較各位師兄DDS好用嗎
作者: gtimax    時間: 2010-6-20 15:24
唔知好唔好用,因無人用....
作者: goldberg    時間: 2010-8-20 15:31
why no one use @_@!!! I want to buy ga.....can you tell me more why?
作者: JAMJAM    時間: 2010-8-31 21:25
好多人用緊, 反應快.

調校模式比helio再進一步, 很user friendly, Futaba 同sanwa 於這方面肯定無得揮
作者: NitroChicken    時間: 2010-9-1 11:40
DSSS制式...怕怕!
作者: JAMJAM    時間: 2010-9-1 21:12
回復 5# NitroChicken

都出咗成季, 冇聽過有以前第一代KO module問題, 不過會繼續留意.  

DSSS 差過FHSS 只是某些遙控網站的某種立論學說, 無實例証明, 亦同KO以前攞唔到頻係兩個唔同問題.   於某些电訊科技網上資訊中睇過, DSSS同FHSS各有所長, 而亦有某些立論支持 DSSS較適合遙控車的實際洗用情況, 即近距離有大量2.4Gradio 近似頻寬在同時操作.  而FHSS就適合遙控飛机.  (不過邊個啱啲我就唔識分, KO以前出過問題就真嘅.

KO 第一代module問題似係KO自己的問題,  Sanwa M11以前2.4G 同 Spectrum 依家都係dsss.  佢地都無KO 第一代module的問題.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2