RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新產品(轉貼自本壇) [打印本頁]

作者: 事但    時間: 2011-1-17 09:45
標題: 新產品(轉貼自本壇)
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=202964
而家mini-z越黎越似f1同12仔..............
作者: yeeha0518    時間: 2011-1-17 16:56
agree~~~
作者: ALEXANDER    時間: 2011-1-17 17:35
全天后四驅先係黃道~
作者: 800mah    時間: 2011-1-17 17:38
有創意, 但我唔會買, d t-板會拗會裂, d 螺絲咁細粒小小無平已經好大影響, 收半圈又好大影響....

好難微調...
作者: 事但    時間: 2011-1-17 19:47
全天后四驅先係黃道~
ALEXANDER 發表於 2011-1-17 17:35

山大哥幾時上ct扮新手?我係飛機
作者: 事但    時間: 2011-1-17 19:49
有創意, 但我唔會買, d t-板會拗會裂, d 螺絲咁細粒小小無平已經好大影響, 收半圈又好大影響....

好難微 ...
800mah 發表於 2011-1-17 17:38

setting唔定更<搵>定咩?普通t板玩得耐會林嫁喎
作者: 800mah    時間: 2011-1-17 20:23
setting唔定更定咩?普通t板玩得耐會林嫁喎
事但 發表於 2011-1-17 19:49

普通 t-板用得耐就買過塊, 呢塊qteq係好野, 但係我覺得用係1:18/1:10會好d.

況且, 普通 t-板應該用"林"左之後的硬度作準, 好多師兄(包括我)新買t-板就會用手整"林"佢.
作者: 事但    時間: 2011-1-17 20:35
普通 t-板用得耐就買過塊, 呢塊qteq係好野, 但係我覺得用係1:18/1:10會好d.

況且, 普通 t-板應 ...
800mah 發表於 2011-1-17 20:23

咁四驅彈弓都係以林左後作準?
作者: 800mah    時間: 2011-1-17 21:19
咁四驅彈弓都係以林左後作準?
事但 發表於 2011-1-17 20:35

彈弓同t-板點同呀 =p

set得對, (i.e.無太大preload) 彈弓個硬度可以keep好耐的

t-板用手扭十下八下就變軟啦.
作者: HERO34    時間: 2011-1-17 21:44
依部車仔都係簡單D好
作者: 800mah    時間: 2011-1-18 00:03
依部車仔都係簡單D好
HERO34 發表於 2011-1-17 21:44

完全同意, 不能調較的parts最好, 唔會移位嘛~ 唔合用就換第二件,係就咁簡單
作者: fung0083    時間: 2011-1-18 08:56
完全同意, 不能調較的parts最好, 唔會移位嘛~ 唔合用就換第二件,係就咁簡單

同意, o係蚊仔做微調真係頭痛d
作者: s.y.kwok    時間: 2011-2-6 15:05
looks cool,but really can improve the preformance of car??

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2