RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 做防水唔好懶 [打印本頁]

作者: alanalan_27    時間: 2012-4-29 00:43
標題: 做防水唔好懶

今日黑仔到冇人有  先先防水做得唔夠 燒電變 (都唔知好彩定唔好彩 電線唔夠粗 燒斷電線)架船先無事 跟住跌斷舵

作者: H2O    時間: 2012-4-29 00:48
sorry,what`s type of your R/C ship?
作者: alanalan_27    時間: 2012-4-29 00:53
H2O 發表於 2012-4-29 00:48
sorry,what`s type of your R/C ship?

HOBBY 遊艇
作者: H2O    時間: 2012-4-29 00:58
OIC, are you using original ESC and what type and volt batteries you using too?
作者: alanalan_27    時間: 2012-4-29 01:05
H2O 發表於 2012-4-29 00:58
OIC, are you using original ESC and what type and volt batteries you using too?

用125A船用電變 7.4V電 因為電變入左水所以短路
作者: H2O    時間: 2012-4-29 01:12
bad luck,hope you fix it soon
作者: Q太郎    時間: 2012-4-29 03:13
alanalan_27 發表於 2012-4-29 00:43
今日黑仔到冇人有  先先防水做得唔夠 燒電變 (都唔知好彩定唔好彩 電線唔夠粗 燒斷電線)架船先無事 跟住跌斷 ...

巧同情你租遇,有次中午我係屯門池試隻比賽用的船插。咗水後一分鐘,即出烟火足燒咗個90a企鵝電變同接收...隻船臭到依家成兩個月我逗逗逗.....
作者: tiger1    時間: 2012-4-29 06:36
yes, 做防水唔 good = easy to PK
作者: kotaro2872    時間: 2012-4-29 07:48
好慘呀
作者: BUNNYYUEN    時間: 2012-4-29 09:27
好同棈你地

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2