RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 麼打接線問題!! [打印本頁]

作者: ~殺~    時間: 2012-5-29 19:25
標題: 麼打接線問題!!
想請問下CHING 接麼打 可唔可以用T插 接?  會唔會過大電流導致熔左

謝謝!!!
作者: mathew.97726    時間: 2012-5-29 19:34
~殺~ 發表於 2012-5-29 19:25
想請問下CHING 接麼打 可唔可以用T插 接?  會唔會過大電流導致熔左

謝謝!!!

用T插先唔用溶...
但你個摩打會好大秋野...
作者: ~殺~    時間: 2012-5-29 20:13
回復 mathew.97726 的帖子

用T 插 先唔熔??  咁都好D   多謝CHING 指教
作者: mathew.97726    時間: 2012-5-29 21:10
~殺~ 發表於 2012-5-29 20:13

用T 插 先唔熔??  咁都好D   多謝CHING 指教

當然 ^^ 如果唔係d人用白插轉T係為咩? ^^
btw 一個T插有2個焊線 一pair有4個, 而摩打線只有一條線... 師兄諗住點接?
所以摩打呢, 我多數直焊, 唔係就焊蕉插
作者: ~殺~    時間: 2012-5-29 21:34

我玩白豬  所以得2條線接  之後另一頭接電變
作者: mathew.97726    時間: 2012-5-29 21:50
~殺~ 發表於 2012-5-29 21:34

我玩白豬  所以得2條線接  之後另一頭接電變

喔... 咁就perfect啦 ^^

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2