RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 北角秋名山飄移短片一個字*正* [打印本頁]

作者: seak    時間: 2007-1-9 12:09
標題: 北角秋名山飄移短片一個字*正*
好多車一齊飄,個個都玩到無唒電
http://www.youtube.com/watch?v=gc3wur4uySk
作者: henrylaw    時間: 2007-1-9 12:20
very excite, thx for share
作者: gibson209    時間: 2007-1-9 12:25
嘩!幾壯觀,睇到我飄飄然.正
作者: kelvinblstz    時間: 2007-1-9 12:28
好似~太快~冇咩美感.........
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-1-9 12:35
正爆呀~~!!
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-1-9 12:36
原帖由 kelvinblstz 於 2007-1-9 12:28 發表

快??咩快先?
作者: kelvinblstz    時間: 2007-1-9 12:51
嗯~好似~唔太流暢~
轉向係冇問題~但係~我只覺得係甩尾囉 唔係飄移
作者: gegegum    時間: 2007-1-9 13:03
阿輝同羊咩做o左主角喎!!!
作者: lolman    時間: 2007-1-9 13:04
Thanks You for take this video.....
作者: dandan    時間: 2007-1-9 13:05
thx!
作者: fabulous    時間: 2007-1-9 13:09
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-1-9 13:12
原帖由 kelvinblstz 於 2007-1-9 12:51 發表
嗯~好似~唔太流暢~
不如你搵日過黎走返轉比我地睇呀~高手~!
我地照set返e個場比你跑下睇下係甩尾定飄移呀~高手 ;P
作者: lolman    時間: 2007-1-9 13:13
原帖由 kelvinblstz 於 2007-1-9 12:51 發表
嗯~好似~唔太流暢~

我諗段片有D部份係有 D fast forward 左....你先會咁諗架姐.

你黎玩番次, 親身體驗下係唔係甩尾囉....

玩完又有氣泵吹車..(仲有多位set 車能手 如師兄 edde)

真係唔黎過玩你係唔知咁好玩架
作者: kinkin    時間: 2007-1-9 13:35
係北角咁遠
作者: gary    時間: 2007-1-9 13:39
大Party播~~
作者: lolman    時間: 2007-1-9 13:46
原帖由 kinkin 於 2007-1-9 13:35 發表
係北角咁遠

其實都唔遠啦....搭MTR係天后轉小巴好快到....

過海巴士又有 108..

有D人為左返工日日搭兩個鐘車都係咁啦....(係你可以話佢為錢, 冇計)

但係一班人玩一日車開開心心....

如果係我...天腳底, 老連咁遠都去....

玩完返到屋企, 你成個人興奮到訓唔著....

依D feeling 係你囉架車 落你屋企樓下公園仔玩兩玩比唔到你架...
作者: Skyline    時間: 2007-1-9 13:52
Very nice video, thanks for sharing  
作者: bcgg    時間: 2007-1-9 15:35
原帖由 lolman 於 2007-1-9 13:46 發表

其實都唔遠啦....搭MTR係天后轉小巴好快到....

過海巴士又有 108..

有D人為左返工日日搭兩個鐘車都係咁啦....(係你可以話佢為錢, 冇計)

但係一班人玩一日車開開心心....

如果係我...天腳底,  ...

Agree...
作者: 毒魚    時間: 2007-1-9 15:49
如果有快鏡果種速度便正啦= w ="
作者: 傑佬    時間: 2007-1-9 17:42
嗯~好似~唔太流暢~
請拍短片示範.....
作者: Vinz    時間: 2007-1-9 18:04
is  a nice video and drift party , bros!!
maybe the cars are too fast, cant drift so smooth and cant do D1 style, but that also call drift gei!
wt tire do u guys use?
pvc? or yokomo 02??
作者: lolman    時間: 2007-1-9 18:19
原帖由 Vinz 於 2007-1-9 18:04 發表
is  a nice video and drift party , bros!!
maybe the cars are too fast, cant drift so smooth and cant do D1 style, but that also call drift gei!
wt tire do u guys use?
pvc? or yokomo 02??

全部人都係用 yokomo 02 
作者: Deemax    時間: 2007-1-9 18:34
原帖由 kelvinblstz 於 2007-1-9 12:28 發表

I thought it is youtube's  problem ,the speed was not you saw that fast..
作者: Deemax    時間: 2007-1-9 18:36
原帖由 seak 於 2007-1-9 12:09 發表
好多車一齊飄,個個都玩到無唒電
http://www.youtube.com/watch?v=gc3wur4uySk

Good job
作者: bcgg    時間: 2007-1-9 18:42
原帖由 傑佬 於 2007-1-9 17:42 發表
請拍短片示範.....

唔通D影評人評D電影,又要拍番套更好的先有資格講野嗎?
作者: 毒魚    時間: 2007-1-9 18:45
原帖由 bcgg 於 2007/1/9, 18:42 發表

冇~~只是有說服力些而已= w ="
作者: SPAWN    時間: 2007-1-9 18:50
我心中個團火又再燒起la!死
作者: lolman    時間: 2007-1-9 18:56
原帖由 SPAWN 於 2007-1-9 18:50 發表
我心中個團火又再燒起la!死

黎玩囉....又唔洗錢既....叫埋呀宏

好耐冇同你玩lu

話時話...幾時同我玩下 touring 呀...我好懷念比你推o個種感覺.....
作者: SPAWN    時間: 2007-1-9 19:00
原帖由 lolman 於 2007-1-9 18:56 發表

黎玩囉....又唔洗錢既....叫埋呀宏

好耐冇同你玩lu

話時話...幾時同我玩下 touring 呀...我好懷念比你推o個種感覺.....

D時間唔多arm,星期日唔多店 最緊要係車都冇,殼又冇,死得
touring?放底左好久lo,冇晒Dtouring毒

作者: bcgg    時間: 2007-1-9 19:03
原帖由 毒魚 於 2007-1-9 18:45 發表

冇~~只是有說服力些而已= w ="

咁以後D投票乜車花,部車掂唔掂,投人地劣呀,唔掂呀嗰D,係咪又要拿出證據來,增强說服力?
唔係唔比投劣或唔掂?唔比講野?

我個人覺得北角D 朋友玩得好好,好開心,亦好想Join,(無奈太遠),我只係認為人人都有自巳
意見,唔鐘意亦冇需要寸人地"高手", 何况人地只不過都有玩DRIFT, 講下自巳D 感覺吧了.
作者: lolman    時間: 2007-1-9 19:04
原帖由 SPAWN 於 2007-1-9 19:00 發表

D時間唔多arm,星期日唔多店
touring?放底左好久lo,冇晒Dtouring毒

話時話我部 415 落過場一次炸......

玩到 11pm 就走啦...點會唔掂?
作者: Colin    時間: 2007-1-9 19:08
原帖由 lolman 於 2007-1-9 19:04 發表

話時話我部 415 落過場一次炸......

玩到 11pm 就走啦...點會唔掂?

咁早玩完,咁我應該黎到wor
作者: gegegum    時間: 2007-1-9 20:10
原帖由 bcgg 於 2007-1-9 19:03 發表

咁以後D投票乜車花,部車掂唔掂,投人地劣呀,唔掂呀嗰D,係咪又要拿出證據來,增强說服力?
唔係唔比投劣或唔掂?唔比講野?

我個人覺得北角D 朋友玩得好好,好開心,亦好想Join,(無奈太遠),我只係認 ...

其實講多無謂! 有咩問題,疑惑,批評, 北角秋明山歡迎大家!!
作者: 毒魚    時間: 2007-1-9 20:18
我去cup4吧= w =+
作者: gegegum    時間: 2007-1-9 20:29
原帖由 毒魚 於 2007-1-9 20:18 發表
我去cup4吧= w =+

唔會o既! 我地個個斬係斯文人!
作者: i-Drift    時間: 2007-1-9 20:52
好正!

架黃色 S15 同白色 FD 係邊位控制架?
作者: lolman    時間: 2007-1-9 20:57
原帖由 i-Drift 於 2007-1-9 20:52 發表
好正!

架黃色 S15 同白色 FD 係邊位控制架?

你真識貨....佢地咪就係 "電兔" 同 開盡max power 追電兔 既兩位師兄囉...
作者: i-Drift    時間: 2007-1-9 20:59
原帖由 lolman 於 2007-1-9 20:57 發表

你真識貨....佢地咪就係 "電兔" 同 開盡max power 追電兔 既兩位師兄囉...

即係邊兩位? 綱名係?
作者: 傑佬    時間: 2007-1-9 21:22
原帖由 bcgg 於 2007-1-9 18:42 發表

我想睇下何為真正飄移嘛
作者: gegegum    時間: 2007-1-9 21:52
唔駛啦! 叫佢上黎走返轉比大家見識吓咪得囉!
作者: Colin    時間: 2007-1-9 22:06
原帖由 gegegum 於 2007-1-9 20:29 發表

唔會o既! 我地個個斬係斯文人!

怕羞又內向既我得唔得呀
你地幾時又會有meeting 呀?
作者: minesr34gtr    時間: 2007-1-9 23:14
我下次party一定要上黎喇~~
您地玩得咁開心!!!
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-1-9 23:32
原帖由 i-Drift 於 2007-1-9 20:59 發表

即係邊兩位? 綱名係?

正是小弟和Deemax  兄
作者: gegegum    時間: 2007-1-9 23:35
原帖由 地獄羊咩仔 於 2007-1-9 23:32 發表

正是小弟和Deemax  兄

你改名叫"地獄電兔"啦!
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-1-10 00:00
地獄電羊得唔得呀
作者: gegegum    時間: 2007-1-10 00:04
咁不如勁d... 地獄電豹喇! 再唔係電虎/電龍喇!
作者: seak    時間: 2007-1-10 00:05
講多無謂今個星期日又有party歡迎各路英雄參與
作者: i-Drift    時間: 2007-1-10 00:06
What time?
作者: gegegum    時間: 2007-1-10 00:07
7:30pm
作者: seak    時間: 2007-1-10 00:08
19:30
作者: gegegum    時間: 2007-1-10 00:21
上黎記得帶多幾排電喎!
作者: Edde    時間: 2007-1-10 01:42
原帖由 gegegum 於 2007-1-9 20:10 發表

其實講多無謂! 有咩問題,疑惑,批評, 北角秋明山歡迎大家!!

right .... agree.  最緊要大家啱玩 .  just have fun together !!!
作者: Edde    時間: 2007-1-10 02:19
原帖由 lolman 於 2007-1-9 13:13 發表

我諗段片有D部份係有 D fast forward 左....你先會咁諗架姐.

你黎玩番次, 親身體驗下係唔係甩尾囉....

玩完又有氣泵吹車..(仲有多位set 車能手 如師兄 edde)

真係唔黎過玩你係唔知咁好玩架

Brother lolman  ... u put me on the table. 架架車都咁好走. 我認為個個都係嘅.

and i tell u something,  L  瓶  k ,  no la ...
作者: lolman    時間: 2007-1-10 09:37
原帖由 Edde 於 2007-1-10 02:19 發表

Brother lolman  ... u put me on the table. 架架車都咁好走. 我認為個個都係嘅.

and i tell u something,  L  瓶  k ,  no la ...

Agree
作者: YESBOY    時間: 2007-1-10 09:52
都唔係好快不果我 得有d好似fast forward  too
太慢又唔好 no skill anway is a great fun
thx
作者: kennykpchow    時間: 2007-1-10 18:31
It's so exciting !! Keep on ......
作者: SPAWN    時間: 2007-1-10 23:31
原帖由 gegegum 於 2007-1-10 00:04 發表
咁不如勁d... 地獄電豹喇! 再唔係電虎/電龍喇!

地獄冰火七重天
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-1-10 23:55
咁你部車咪叫長毛號囉
作者: SPAWN    時間: 2007-1-11 21:11
原帖由 地獄羊咩仔 於 2007-1-10 23:55 發表
咁你部車咪叫長毛號囉

我都冇車
作者: 1312    時間: 2007-1-12 00:58
我買左孖星金色"link" 連"太" (TT01R 掃把佬用), 有冇yokomo飄移效果呀?
作者: Edde    時間: 2007-1-12 03:07
原帖由 1312 於 2007-1-12 00:58 發表
我買左孖星金色"link" 連"太" (TT01R 掃把佬用), 有冇yokomo飄移效果呀?

同 02 呔比. 係兩種效果.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2