RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 球塲放車比人趕 [打印本頁]

作者: eo7you    時間: 2014-6-3 00:29
標題: 球塲放車比人趕
請問各位C ching 是不是所有公園和球塲都可以放車,今天比管理話這裏唔可以玩車.唔理佢,佢又不停地講,煩到無心情玩.

作者: 965    時間: 2014-6-3 01:09
Gather few dudes to play 1/5 next time to scare them out law!
作者: yanzifans    時間: 2014-6-3 01:51
好似係要不影響場地本身用途先得

作者: beebone(real)    時間: 2014-6-3 06:55
你都話係球場,公園啦, 唔係車場. 管理話得你無錯喎
作者: ckcgary    時間: 2014-6-3 09:35
965 發表於 2014-6-3 01:09
Gather few dudes to play 1/5 next time to scare them out law!

公園可以玩,其它場地要睇其用途,唔趕走係人情,趕走都未必佢唔啱........人地都係搵食,將心比己諗下,大家都好做.......

作者: soup_soup    時間: 2014-6-3 11:48
有人出聲阻止就唔好放了,無謂傷和氣
作者: DLAM    時間: 2014-6-3 11:51
公園玩得,球場只可偷鷄,正式嚟講係唔得
作者: kotaro2872    時間: 2014-6-3 12:14
睇下咩場地啦,以我知道就系一d大範圍公園內包埋有球場就會較易比保安趕
相反一d淨球場就機會細d,但都要視乎個保安點睇同現場咩環境,講真佢識做都廢事理你,相反就..........
我經驗大致上系咁

作者: soup_soup    時間: 2014-6-3 18:13
球場放快車多數都唔得喇,放慢車,例如拖頭果啲,我估管理員見到可能唔多理
作者: ckcgary    時間: 2014-6-3 19:02
soup_soup 發表於 2014-6-3 18:13
球場放快車多數都唔得喇,放慢車,例如拖頭果啲,我估管理員見到可能唔多理 ...

去啲無乜人用嘅球場,多數唔會理你......所以都要揀地方......

作者: basshus    時間: 2014-6-4 00:59
我send過email去康文署問過,只要冇禁止放車果牌,而又唔影响場地應用,球場都可以玩

你send email 去兩三日會話轉去1823, 再多一星期左右就有類似回覆,save定封email, 球場冇人用果時比個實q睇,同佢講有人打波我自然走,講情講理佢都嘈,米叫佢搵經理過黎
作者: levinw    時間: 2014-6-22 09:52
有人趕,咪走囉!
和諧和諧,,,,
以免曰後大眾對玩RC 既人有不好既印象!
免傷和氣,始終人地都係做野啫,和氣和氣
作者: yuenwai    時間: 2014-6-22 14:51
同意師兄所言。
作者: HoYin1992    時間: 2014-6-22 20:52
邊個球埸?洗唔洗幫你拖一百幾十人落去??
作者: tempo3010    時間: 2014-6-23 16:41
睇你邊d 球場,有d無更亭無保安就無人趕,不過都要睇下有無影響到其他人

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2