RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 深水埗元州街精X模型黑店中的XO [打印本頁]

作者: Kalok823    時間: 2015-6-2 19:52
標題: 深水埗元州街精X模型黑店中的XO
同一件貨品比KWS賣貴四十蚊人地賣廿五蚊佢賣六十五蚊有冇搞X錯丫
作者: Kalok823    時間: 2015-6-2 20:03
各位爸打師兄朋友千其咪光顧深水埗元州街精X模型店丫
作者: Eightzero    時間: 2015-6-2 20:18
師兄放鬆d人地都標名價錢貴你可以唔買,又唔係海鮮睇人開果d
作者: kuokenny    時間: 2015-6-2 21:49
人地明碼實價,無話黑唔黑店,下次格下價再買
作者: Kalok823    時間: 2015-6-2 22:21
因為比佢動能左幾次丫仲有丫黑店呢個朵係一個八十幾歲玩船的老佰佰話比我知的連老佰都唔放過丫你地自己諗丫
作者: jj2006    時間: 2015-6-2 22:29

del del
作者: Eightzero    時間: 2015-6-2 22:36
就係囉又唔係迫你買,晤想買貴米自己格下價lo  人地明碼實價做生意我唔覺係黑店
作者: rcfd    時間: 2015-6-2 22:37
Kalok823 發表於 2015-6-2 22:21
因為比佢動能左幾次丫仲有丫黑店呢個朵係一個八十幾歲玩船的老佰佰話比我知的連老佰都唔放過丫你地自己諗丫 ...

入到去唔買嘢,佢仲黑面tin.

作者: sean2013    時間: 2015-6-2 22:42
講極都唔聽,仲要送羊入虎口
作者: Kalok823    時間: 2015-6-2 22:47
因為佢地未比人咬過啫比佢咬一啖就知驚架啦
作者: jj2006    時間: 2015-6-2 22:53
有yen 價睇,貴咁多,你都買,重要唔係一次,你咁樣係唔係你自己都有問題?
作者: Kalok823    時間: 2015-6-2 22:59
因為個價錢貼紙遮掩住個日元價格佢每件貨都係咁佢點賣野自己諗下丫
作者: HighLamb    時間: 2015-6-2 23:01
天堂有路你不走,地獄無門你卻闖進來.......
你都識有廣華街,都重要去深水埗?
作者: sean2013    時間: 2015-6-2 23:02
此包type E件 KWS創傷賣$30,第日去觀塘RCmart買$23
作者: scale_rc    時間: 2015-6-2 23:07
果位老板系RC 界個名都X 晒ga la, 幾廿蚊當教訓la
作者: Kevin8933    時間: 2015-6-2 23:16
二十五蚊平咗咁多,二年前要三十幾
作者: 不良牛    時間: 2015-6-2 23:47
星星零件有晒yen價
大家都清楚大約幾錢......

點解有d鋪頭會貴一大節?
大家有無遇過買唔到零件?
當大路果幾間都無貨~
訂又話等唔知幾耐
就總會有人貴一大節都要幫佢買.........
件貨唔會過期放得耐都係扎住幾十蚊可以慢慢賣
打晒價錢係咪黑店就唔敢講
但咁樣買賣就唔多健康........
作者: 965    時間: 2015-6-3 00:01
I don't get it ..

First, then why buy there if the price is high? say Sogo has something more expensive than MK .. can't say Sogo is 黑店...最多話佢貴,冇良心 ..

And you clearly see that it is 400 yen suggested retail price, means ~ 300yen street price, which is app. $20HKD .. so $25 is fair ... $65 is very very expensive ..

作者: martin888    時間: 2015-6-3 00:16
算膠數,比多幾條嘢條胡so佬,當比老同.
作者: kimihotin    時間: 2015-6-3 00:25
点解佢可以立足咁多年
作者: cytnet    時間: 2015-6-3 00:32
同一碟炒飯點解福臨門貴咁多
作者: WOVT    時間: 2015-6-3 02:48
果間精X就出名賣得貴, 但佢明碼實價打出來, 你各得貴可以唔買, 樓主想買平野就要做多D功課啦..
作者: G4guy    時間: 2015-6-3 08:56
嗰间嘢,大家都知佢ge la!
作者: orbubu    時間: 2015-6-3 09:39

呢間都起碼有標價,好過我去鍵全,海鮮價任條低B仔開
作者: kotaro2872    時間: 2015-6-3 11:31
此店已經一早列入左我的black list
作者: neway_box    時間: 2015-6-3 11:58

我開頭想玩油車,入到去條友想執部二手koysho 舊款車俾我,仲要連埋電子野開價俾我二千幾,佢真係當我傻,我等佢試哂車俾我跟住唔要走左!!
作者: pbus    時間: 2015-6-3 13:26
orbubu 發表於 2015-6-3 09:39
呢間都起碼有標價,好過我去鍵全,海鮮價任條低B仔開

有同感,不過佢咁都生存到好嘢

作者: THOUCCMMU    時間: 2015-6-3 15:06
講極都唔聽,仲要送羊入虎口
作者: katattony    時間: 2015-6-4 17:49
入過去睇下,唔買嘢即面黑! 走人,以後唔去lu
作者: sean2013    時間: 2015-6-4 18:39
http://www.rc-evo.com/xbbs/thread-337018-1-1.html    搖控模型30年西人

http://www.bbs.rc-evo.com/xbbs/thread-334399-1-1.html
作者: 啊甘    時間: 2015-6-8 12:16
E間野二十年前放油蛇加Ex1  话全套收1000   跟住佢拎上手驗收時、
话 好多油積 扣一百清潔费   跟住我话唔賣   佢话出左門口 番轉頭佢唔會收  心想 你條(6+1)頭 on(8+1)嗎
作者: Ozman    時間: 2015-6-8 21:28
好多人都中佢招
作者: 啊甘    時間: 2015-6-8 21:38
cytnet 發表於 2015-6-3 00:32
同一碟炒飯點解福臨門貴咁多

大家樂同福臨門  同一碟炒飯???
作者: 啊甘    時間: 2015-6-8 21:52
从前仲有一間好从叫four藝毛形  一樣咁Px   D車呔  一棟4隻底面2隻好新净 中間2隻光唒頭及穿-洞 以前初玩入世未深  反而另一电訊模型就冇乜問題  自此後已去kws了
作者: gos    時間: 2015-6-8 23:49
宜家都唔乜駛幫襯這些所謂黒店, kws都有唔少選擇, 又有樓上舖, 又有網购,
作者: lazer    時間: 2015-6-15 04:24
耐唔耐都有人仲過佢招上來分享,
佢都可以生存到咁多年要叫RCM去訪問下佢
作者: silvernet35    時間: 2015-6-19 22:34
明碼實價
無問題
作者: shoppingway    時間: 2015-6-28 23:38
呢間嘢成套國產K949雙錘差唔多要成兩千蚊,鴉烏拍賣最平成套都只係8舊幾水有交易,我見到就知呢間嘢個老闆比{banned}賺錢更盡
作者: cs1    時間: 2015-8-6 18:25

近幾曰去過一間 RC STOP 路經找星星件 , 入到去比隻肥狼狗嗚嗚聲 , 發晒皮四好似想打人咁 !!

之後自動收囗 , 可能佢特然間知道自己狂性大發 , 真係冇修養 , 當然走人啦 .
作者: cs1    時間: 2015-8-6 18:36

我入去係揾星星件 , 條番薯大大聲迫人帶架車仔比佢修理 !! ??????

我揾零件你冇仲要人帶車仔比佢硏究 <<<< 痴X缐 , 仲要出囗傷人失晒控果款 .

門口個大招牌原來  頂 !!!!!  入咗間瘋人店
作者: cs1    時間: 2015-8-6 18:48

重點一提,原來佢怕又肥又粗擴D金毛哥 ! 即時軟化扮公公 , 即時比折仲要減價 <<<<

唔怪之得唔會出現初則同客人口角後則動武啦 ( 原來欺善怕惡 )

斯文人禁地
作者: andy888    時間: 2015-8-6 22:57
超級黑店,二手9602 servo,$540

作者: cs1    時間: 2015-8-7 00:19
andy888 發表於 2015-8-6 22:57
超級黑店,二手9602 servo,$540

回想起當時 , 檔主比人感受急功近利得好可怕 , 言語帶辱罵揾交鬧 , 當D客冇腦 , 堅持自己要幫客改做配件 ????? <<<<

滿腦子一堆入得來就要食硬你 , 短短幾分中比人誘不過氣的感受 ,  突然間又閉口 , 我好鎮定,因為從此到終 ,

我只係問有冇合用零件 , 就比佢兇惡不友善文化對代一番 , 最後我仍然係笑笑口媛和氣氛 , 當我行出門口望上方招牌...............呵

心諗痴XXX線架 , 世上怪人特別多呀

作者: dick8746    時間: 2015-8-10 23:23
佢須然明碼實價,但的的確確百分之200%係黑店,只不過好多現在玩RC老手唔好意思講話幫襯過佢姐,同人講幫佢買過野真係會比人笑嫁。說真的大家都做過新手,好多都中過招,所以佢仲可以生存到
作者: sport    時間: 2015-8-11 15:46
如果佢係有標價錢就奈佢唔何
作者: andy888    時間: 2015-8-14 13:47
sport 發表於 2015-8-11 15:46
如果佢係有標價錢就奈佢唔何

黑店沒有標價錢二手Servo$5xx.
作者: gos    時間: 2015-8-14 16:49
佢有打价錢, 覺得貴就唔好買, 多行幾間格下价錢, 呢d要做既
作者: CYLeung    時間: 2015-8-19 01:48
之前買摩打齒,我係附近做野所以方便就近近地去買,佢拎兜唔知新定舊既大什會出黎,問佢呢個係咪48p答唔到你,幾T冇寫就自己數啦,晚上趕住玩我買左,當時岩岩玩我乜齒都冇又唔識,最後多謝48蚊,之後就入都冇入過去
作者: Kevin8933    時間: 2015-8-19 22:21
佢年紀大啦!老眼昏花唔好怪佢,認為貴咪唔好買
作者: gyhk2014    時間: 2015-8-29 09:55
呢條正能樣,上當年新手,入去問有無咩咩咩…,佢話可以代訂,叫我落訂,然後我問咁總數大概幾錢,佢話總之來貨價+100,係賺您100架咋,咁我追問即係幾錢,佢話您連出去格下價都唔做,咁幫您唔到喇。

吊,心諗,如果訂返來您話一萬都得架喇,即時知道佢岸9.
作者: cs1    時間: 2015-8-29 11:49

佢都好多牙齒印下喎 , 揾食揾到出晒名 , 簡直係 XO中極品 .
作者: cs1    時間: 2015-8-29 12:03

佢咁樣揾食 , 似住有幾両肉 , 真係好痛苦 , 一入去就除時咬人 , 為這另類人難過.

太過攻心計 , 活在 ( 間苦計劃手段)之中.

當曰我唔中佢計 , 笑笑口,再上嚟一睇資料 O.............有前科 .

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2