RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 無聊之作 [打印本頁]

作者: 4xxxx    時間: 2007-7-12 00:04
標題: 無聊之作
岩岩無野做..跟住就

我林唔到點樣正sover上去呀....
作者: KamSing    時間: 2007-7-12 00:14
塊底板係咩物料,arcylic 膠?
作者: KJCooper    時間: 2007-7-12 00:20
確係有夠毛了 ...
作者: KamSing    時間: 2007-7-12 00:21
唔通係普通file 膠片
作者: KJCooper    時間: 2007-7-12 00:24
又一位大師級創作人

要比個good你啦
作者: sfdo    時間: 2007-7-12 00:32
標題:
咁正呀
sover 方面,可以照佢咁 o係底盤下開孔 被軚尺伸入去 servo saver 粒椗....
固定 sover 間格,我諗可以用細膠片用熱力屈到 90度 再痴上底盤 sover 位.....

但講到 DIY ,呢位人好勁,你問下佢就o岩
http://rc-one.com/phpwind/read.p ... ;keyword=%A4f%A4%F4

如果俾我 DIY ,我首先會諗 FF 前驅車先,因較少零件係好造D....

作者: karl    時間: 2007-7-12 02:50
原帖由 sfdo 於 2007-7-12 00:32 發表
咁正呀
sover 方面,可以照佢咁 o係底盤下開孔 被軚尺伸入去 servo saver 粒椗....
固定 sover 間格,我諗可以用細膠片用熱力屈到 90度 再痴上底盤 sover 位.....

但講到 DIY ,呢位人好勁,你問下 ...

咁都比你搵翻條link.....
真係神人呀

作者: 4xxxx    時間: 2007-7-12 12:50
e塊膠係拎來量位姐...遲D買塊炭x板再跟住e塊膠來cut...會好cut d同靚d
作者: sfdo    時間: 2007-7-12 20:51
原帖由 karl 於 2007-7-12 02:50 發表

咁都比你搵翻條link.....
真係神人呀

因為個 post 實在太令我印象深刻
作者: 4xxxx    時間: 2007-7-13 00:21
算喇...太高難度喇...

我都係唔正....出kws買番個車架算
作者: checkie    時間: 2007-7-13 01:46
原帖由 sfdo 於 2007-7-12 00:32 發表
咁正呀

但講到 DIY ,呢位人好勁,你問下 ...

整o個架車既人係o係ct玩既,實物好靚,亦好好跑~
作者: 4xxxx    時間: 2007-7-13 23:43
但始終都會有小小的偏差...mini-z就係改小小的度數就已經會有好大分別

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2