RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Drift Package Light 加燈問題 [打印本頁]

作者: 阿De    時間: 2008-8-2 00:00
標題: Drift Package Light 加燈問題
相信都好多位板友入手左Drift Package Light

但好似冇人分享下 點加燈  我都想加 可惜無從入手

有冇已經加左燈既兄弟分享下  

我有諗過直接係車到拎電 但 好似唔係幾可行

有諗過 加多2粒3a電 但好似會太重 影響到
作者: 宇宙船    時間: 2008-8-2 00:06
原帖由 阿De 於 2008-8-2 00:00 發表
相信都好多位板友入手左Drift Package Light

但好似冇人分享下 點加燈  我都想加 可惜無從入手

有冇已經加左燈既兄弟分享下  

我有諗過直接係車到拎電 但 好似唔係幾可行

有諗過 加多2粒3a電 但好似會太 ...

我都想加,,仲想加埋底燈~~      不過無從入手@@
作者: 阿De    時間: 2008-8-2 00:11
我試過拎3mm 超光白led 睇下d位..  但7仔d位都對唔正
作者: 宇宙船    時間: 2008-8-2 00:13
原帖由 阿De 於 2008-8-2 00:11 發表
我試過拎3mm 超光白led 睇下d位..  但7仔d位都對唔正

下- -       咁都得呀- -     姐係要買D再細D既燈??
作者: prowede    時間: 2008-8-2 00:32
用button cell吧....
作者: 阿De    時間: 2008-8-2 00:48
原帖由 prowede 於 2008-8-2 00:32 發表
用button cell吧....

我都有諗過用 cr2032 但會唔會好快冇電? 推4粒3mm led
作者: prowede    時間: 2008-8-2 00:51
原帖由 阿De 於 2008-8-2 00:48 發表

我都有諗過用 cr2032 但會唔會好快冇電? 推4粒3mm led

就算係super bright都應該唔會吧
作者: lingkithung    時間: 2008-8-13 17:15
http://blogs.yahoo.co.jp/ww_aero333_ww/12927115.html

PCB電啦
作者: havenlau    時間: 2008-8-14 14:14
去鴨寮街,五毫一盞超光led,電池盒三蚊個(2-4粒電),加加埋埋,二十蚊有找 ,以前我D大車都系買左$30-----兩架車用

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2