RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Buildinglung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

飄移練習短片

StarBuck 發表於 2008-2-11 02:56:11 | 顯示全部樓層
我都就黎出部PLUS黎玩
StarBuck 發表於 2008-2-11 13:07:13 | 顯示全部樓層
原帖由 zsads 於 2008-2-11 13:04 發表
有軑有鈴(係咪飄軑就唔多記得 )
有金屬油壓,前後膠直,金屬中軸
碳纖維混膠做既加硬底盤....好似有埋金屬啤o令
我都儲緊$買
殼就要另外配

聽良哥講好似MASTER低D呀
StarBuck 發表於 2008-2-11 22:37:05 | 顯示全部樓層
我聽日去買......PLUS啦=]
StarBuck 發表於 2008-2-14 23:41:43 | 顯示全部樓層
TB01同我宜家呢部飄起黎,,真係唔同D
一轉就橫滑過去 同比極油都飄唔到既唔同
StarBuck 發表於 2008-2-14 23:52:50 | 顯示全部樓層
原帖由 Buildinglung 於 2008-2-14 23:49 發表

What two car you drive???  and which one you think better ??

TB01同PLUS
PLUS好正,,一比油,,部車會自己飄
TB01,,,FULL油都飄得嘛嘛,,BUT玩RALLY就好正
StarBuck 發表於 2008-2-15 19:06:59 | 顯示全部樓層
原帖由 zsads 於 2008-2-15 17:56 發表

我玩緊TT01我都忍唔住要儲$換多部匹斯
TT01用黎rally應該好玩d~
飄車買部專門飄既好~

tt01玩RALLY唔會好過tb01
StarBuck 發表於 2008-2-15 23:24:07 | 顯示全部樓層
原帖由 Buildinglung 於 2008-2-15 23:22 發表

I suggest buy dirft package or directly drift master.....
why buy a plus???  

因為良哥都話PLUS好過PACKAGE
StarBuck 發表於 2008-2-15 23:55:05 | 顯示全部樓層
其實買車真係想清楚先...買plus如果唔改係可以.但如果諗住會改.咁就一定買master特別板好"d"...
plus.$1350..
如果基本改plus.......全套合金碼$380.飄移頭泵把$120.中單$260.=$760
1350+760=2100....
如果中改plus.......全套合金碼$380.飄移頭泵把$120.中單$260.鈦羅絲$320.合金頭直$160.合金SERVO柱$60.合金轉向$240.
1350+1540=2890..都係無野睇.
master特別板$2850....
已經可以唔改有齊大部份改裝件.....
我未買都一定會買master特別板...請朋友仔想清楚要什麼先買....... (個人意見)

佢係話MASTER好D,但冇錢就買PLUS好D
StarBuck 發表於 2008-2-16 00:31:44 | 顯示全部樓層
原帖由 civicsir2 於 2008-2-16 00:30 發表
唉~~~~~~~我之前無做過功課

前幾日行旺角, 就咁買左架TT01返黎

玩左幾次, 尋日又走左去買下改裝料, 執下執下仲貴過部車

哈哈,
StarBuck 發表於 2008-2-17 11:47:13 | 顯示全部樓層
原帖由 Buildinglung 於 2008-2-17 09:21 發表

對於附頁既資料(並非完全原文意思), 我加少少描述.....但首先假設大家係用電子變速同類比轉向(可調角度)!

基本編:

Step 1: 點先可以令架車"開始"飄移呢?

係就係扭住個轉向俾油, 但係唔係"Full雞", 嘗 ...

對我好有幫助,,唔該哂師兄