RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

go2usie 發表於 2009-8-27 02:32:36 | 顯示全部樓層

我覺得你的資料是絕o岩的.... 100%無其他可能性.

若朋友認同,認為wheelie多少取決於slipper clutch 鬆緊, 咁咪帶多幾隻士啤去試真D效果囉..
我都想知...哥仔係有心咪多享下結果囉... 交流下嘛, right~

技術交流區係技術交流.... dllm 睇睇下仲以為去左法庭....
分享既野, 錯又分享, 0岩又分享架啦 ~

我地係一班齊玩係中意係度討論呀唔得架? 又係圍你呀?
個post係你地開就係大老細鍾意炒邊個就邊個唔準入黎呀?
你on 99 吋黎吋去就金句, 呀咩講句就超越討論範圍要一筆out金goodbye 咁呀?
真係初初見你地咁靚仔唔覺你地咁" banned banned ".....

大家咪一卵樣做緊同一樣的野.....

同埋真係唔係得你地玩呢D車... 買多幾架又做代表做代言咁... 小巫黎架咋...

87# manju
go2usie 發表於 2009-8-27 03:02:08 | 顯示全部樓層

討論呢在下野唔o岩聽咪算銀數囉.....

仲有, 理解清楚自已upload個分manual .... 加埋用個腦去理解下....

e-firestorm 個份 ... 字可能細,
但係好清楚寫左 " the slipper clutch protects the drivetrain from shock"
點解咁寫... 自已諗下理解下估下...

再睇落D....
係個Box入面又分別講唔同Track condition 就校唔同鬆緊....
點解咁寫... 都係自已諗下理解下估下先...

同埋manual 教你adjust the slipper clutch in 1/4 turn increments ...
微微adjust ... too loose can damage the Spur gear
我唔認同佢內裡意思同控制 wheelie 有任何關連或引述或暗示

你又要否定人對slipper clutch個作用.... 丫你又彈張咁正既野上黎...
真係輸比你吹你唔帳.... 可能有D分裂左...... 精神上..
go2usie 發表於 2009-8-27 10:06:36 | 顯示全部樓層
Manju 兄goodjob~~~ XD
go2usie 發表於 2009-8-27 10:32:18 | 顯示全部樓層
agree

入返正題......無錯限滑係保護成組波箱........但係我覺得個side effect就係浪費動力/扭力(太鬆既話).....
太緊就無左保護作用..........順理成章校緊d個限滑.....即係多d動力傳去波箱再去車輪....自然就易d wheelie..........我係話易d.....唔係一定
Marco明 發表於 2009-8-27 10:19