RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 陽﹏
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想玩mini車但係又唔係好多錢

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-6 12:12:03 | 顯示全部樓層
你只粗粗地玩住先!係行得走得就算定係你要火箭咁快個D尼?
你要火箭咁快我幫不了你......
機本上...你買部車返黎,入電就玩得嫁啦~!
控有原裝控....(不過我會見意你換左佢!)
FUTABA 2PL 先啦..出去搵全新淨控!$250蚊到啦
((如要二手本人有2支用不足一個月的))半價XD
要買咩係睇你要求咩既...
~我見意你唔好一次過改晒,慢慢1件1件黎改會開心!
慢慢改你可以知到改左之後有咩唔同,會比較清楚少少部車每部份改左有咩唔同....
萬丈高樓從地起!欲速,則不達慢慢黎~!車仔埸大把人幫你...XD

我見意你落埸玩住,比起屋企玩可能仲效為安全得多!落埸玩有防撞地毯地,比起街同屋企玩安全好多!又乾淨...

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-6 13:08:19 | 顯示全部樓層
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-6 13:20:29 | 顯示全部樓層
如果計全車最貴既野計都砌到..都可以5千幾嫁.....(計埋唔一定有用個D)
(唔計控都3000幾尼)
不過尼嫁車唔一定要買頂級野先玩到既~=]]
記住車越快損耗品越多,先習慣左嫁車先改快佢啦~
感覺玩下,玩熟左先改~感覺會好~

落埸玩我見意你..
先買ATM頭呔20度/ATM10度尾格仔呔..TOTAL 唔過50蚊!

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-6 13:24:39 | 顯示全部樓層
原帖由 penny. 於 2007-12-6 13:08 發表
我計埋左控同差機仲有AD板同Fet,係我唔O岩!

咁得閒既你~~唔洗做牙XD~你今晚上去??換左電變啦????
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-7 10:37:32 | 顯示全部樓層
平平地唔改住,買四駒玩住先啦!
車唔一定快先好玩既....=]]~
改野唔好太急,慢慢玩慢慢改...
開心好多嫁..
唔好俾圈速,時間令到自己有壓力尼...
mini z係用黎玩嫁,用黎減壓嫁~XD
改唔改,快唔快唔緊要嫁!係咪??最重要係享受玩樂過程MA>..<~
買既過上車仔場一齊玩尼€=]]
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-7 14:36:51 | 顯示全部樓層
原帖由 henry888 於 2007-12-7 14:15 發表

死仔, 講到咁易搵日將你架車打回原形先
等你直路俾人爬頭

車....直路你係唔係都爬我頭嫁啦....我嫁車跟本就唔快~XD 哈哈哈哈哈....

尼先合乎經濟學定義嫁ma....
用有限資源滿足人無窮慾望!
XD....錢唔多一樣可以玩得好開心姐~~XD

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-8 09:56:16 | 顯示全部樓層
原帖由 WallaceNg 於 2007-12-8 07:18 發表

佢都add左我,講比佢聽都、只係哦

佢都add左我牙~~無牙佢有問問題嫁,,,@@.
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-8 09:59:39 | 顯示全部樓層
原帖由 penny. 於 2007-12-8 09:14 發表
今日帶佢上CT............

佢上去???@@...???
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-8 10:03:04 | 顯示全部樓層
原帖由 ken_arb 於 2007-12-7 23:55 發表
各位好...

我都有D興趣...不過完全係一個新手...

綜合大家GA意見...

咁即係如果要買一架mini...乜都唔改住玩熟左先...要幾錢呀??

同埋玩miniO係車場先係最好??但係我住屯門架WO...

咁玩車咪要下下都去 ...

大概1千蚊到啦~上到車仔埸,我地會見意你點改......不過改唔改要自己衡量改唔改...都無實物係手好難講比你知有d咩係一定需要買既...
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-8 13:16:18 | 顯示全部樓層
原帖由 ken_arb 於 2007-12-8 12:32 發表
我想問下...

買mini係咪連車連控一盒過架?

同埋係咪買咩殼隨自己喜歡...

車身部分一樣...只係車殼唔同??

預一千蚊到??邊到買會平D呀咁?

車身分90MM/94MM 同98MM....

90MM/94MM 同98MM....係只車軨中位距離由圓中心點到令一圓中心位計算~
除車殼有分90MM 94MM 同98MM 長度外,
還分了窄及闊,有一些車殼會是頭軨窄,尾軨闊,有一些會是4條都窄..
若你想玩快車,本人覺得頭軨窄,尾軨闊會比較易掌握的!
機本上....90MM 94MM 98MM 都車身部分係一樣..90及94MM只要換齒輪及將車身後部分移後,但98MM要加多個駁長...

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-8 14:27:59 | 顯示全部樓層
原帖由 ken_arb 於 2007-12-8 13:59 發表
真係唔該哂大家!!!

我有咩唔明再問希望唔好嫌我煩 ^0^

唔緊要~~~你上車仔場問...會易d答到你~~起碼有實物比你睇到~~易明白D
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-9 12:30:59 | 顯示全部樓層
如果真係搵唔到~我放一部am車比你連2PL 啦~=]]~*
ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-10 10:15:31 | 顯示全部樓層
原帖由 陽﹏ 於 2007-12-9 12:51 發表
am車= ="?!....好似聽penny講過但係唔記得左咩黎= =ATM?

係牙AM車~am係個頻率~同收音機個d一樣,AM/FM咁囉
你要我先砌比你啦~~