RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kauhj6056
打印 上一主題 下一主題
收起左側

將軍澳這麽大的場

manfail1122 發表於 2014-6-3 15:34:28 | 顯示全部樓層
  1. 我是住客,我唸無論电車,都會被投訴,因為佢地會在那裏放狗
複製代碼
油車嘈到先有問題,因為放狗而投訴.最後圍鐵線之後,佢地一樣放唔到狗.
不過太揚係最大問題
manfail1122 發表於 2014-6-3 19:35:23 | 顯示全部樓層
間唔中一部油車更係冇問題,當日日都有油車嘈.....就死梗.
好似裝修一樣,間中嘈一陣更冇問題. 嘈成日又成日嘈. 你都投訴.
所以其他CHING先叫人唔好玩油車,相比之下電車等於冇聲
不過太揚當然係問題.
manfail1122 發表於 2014-6-4 02:04:37 來自手機 | 顯示全部樓層
  1. 既然個場都串左~咁咪唔駛理電雞油雞~乜都攞去放下囉~<div class="quote"><blockquote>既然個場都串左~咁咪唔駛理電雞油雞~乜都攞去放下囉~
複製代碼
ching 雖然揚左,唔代表比佢惡化下去。大家自律D,就可以繼續玩。
雖然我估你都玩油雞,因為噪音問題已經香港比較少人玩.
你唔信去各大模型專用場地,一着engine即刻有人叫停.

manfail1122 發表於 2014-6-4 11:05:44 | 顯示全部樓層
  1. 其実0個塊地真係私家地???
複製代碼
照我所知,唔係私家地.
如果係私家地地產商重唔圍住佢
manfail1122 發表於 2014-6-4 11:07:52 | 顯示全部樓層
  1. 我意思係~唔串都串左~咁有人趕咪走囉~大家都知個場不嬲都係私家地~有樓主話間中落去玩下都冇嘢~但係連群結黨咁個個禮拜都去~就一定樹大招風架啦~唔係你自唔自律嘅問題~街邊檔賣魚旦嗰個都話自己自律~但一樣係俾人告阻街~咁要搵食嘅咪唔好咁張揚囉~一樣道理
複製代碼
我地一個月先一次大集會,都有問題. 星期日叫佢地捉晒D菲傭先
manfail1122 發表於 2014-6-4 13:47:29 | 顯示全部樓層
  1. 大模型專用場地都會有 support 油車時段,點會一着 engine 就比人叫停咁搞笑?
  2. 如果電車時段夾硬要放架油車落去玩嘅,呢啲真係叫打死無怨啦......
複製代碼
如果特別有油車時段, 証明左要限制噪音問題,