RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: joanne
打印 上一主題 下一主題
收起左側

自己市區開 1:10 車場, 有無師兄有興趣 ?

Marco明 發表於 2009-2-23 15:33:48 | 顯示全部樓層
絕對支持市區開 1:10 車場~~~~~
但係樓高同租金會唔會係問題??
Marco明 發表於 2009-2-23 18:17:13 | 顯示全部樓層
原帖由 byron.C 於 2009-2-23 18:02 發表
近年太多玩意了!要新人(RC要有耐性去玩)加入先有起色的生意,不如拎個幾十萬去車場玩好了。唔係唔想支持,不過要一日有 20 人就真係好難囉!星期六日就多!好多人一星期玩一日。依家會比錢入場的人有幾多?原有場地 ...

好多人一星期玩一次.....我諗係同車場偏遠有關
如果市區有一個車場.....我相信人流一定比而家d郊外車場多好多....而越多人去...收費就可以降低....入場費越低就玩得次數越多.....我覺得係有得做
計我而家要入元朗車場玩......來回車費就要$50....來回時間要2-3小時
入場費$100....車費$50.....食物$50....一次就要$200....一個月4次就$800
呢個就係令玩家卻步唔入車場既原因.....
純粹個人意見~~~

Marco明 發表於 2009-2-24 16:22:09 | 顯示全部樓層
原帖由 ttyy 於 2009-2-24 16:20 發表
TC, PYC too far for people who work in HK side/Kln side without car but still want to play during week nights

無錯.....市區有場我放工後一定支持
Marco明 發表於 2009-2-26 11:45:08 | 顯示全部樓層
睇睇呢個室內on-road buggy場.......作參考
唔使好大已經好好玩.....又可拆走d台改玩快車
http://ca.youtube.com/watch?v=YOr3PL-N-Gs
公司block左youtube.....無記錯係呢段片