RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
Marco明 發表於 2010-9-2 09:50:43 | 顯示全部樓層

我覺得而家係觸及誠信問題.......欺騙大眾問題........封場只不過係好小事
如果JV管理署真係證實有封場事件........你估大家仲會唔會係度嘈???
真係有比賽係好事......我都想睇下真正既比賽......而比賽要封場亦好正常
問題係明明無封場......某某協會為左方便自己虛報假封場消息......
仲話係模型車協會.........rc界欺騙rc fans
Marco明 發表於 2010-9-3 02:15:53 | 顯示全部樓層
Crazy !!
booking in this week sunday had what problems ?
Do you know which club support to have th ...
LeoChan 發表於 2010-9-3 00:48

我之前都講過.......係誠信問題.......欺騙問題........book唔book場係其次
就算係佢建議起......而家成功左......佢就可以話封就封....封幾耐就幾耐???
再就算真係比佢封.......但都唔係隨口講咁間單下話......求其出個post話封一日就一日......
Marco明 發表於 2010-9-3 11:48:29 | 顯示全部樓層
假設

如果真的
該車場是由該 "會" 顧問完成...
然後
那個"會"現在進入場地後期測試
該"會"身為顧問
...
sunday 發表於 2010-9-3 11:01

唔book場咁又點封場呢???即係隨時話封就封???唔該解釋下先........會唔會之後該會次次約埋二三十人一齊去玩....就話要封場咋
場主(JV管理署/政府)已經證實無book場無封場事宜.....仲話公眾市民可以如常使用.........難度該會比場主榷力更大???難度該會封場無需證明???
仲有一個問題.......工房並唔可能代表全香港有份去JV玩車既人......試問無黎過工房見唔到個POST.....到時去到會點???趕人地走???........走係走......係走去隔離管理署投訴囉
Marco明 發表於 2010-9-3 11:55:00 | 顯示全部樓層
真的很認同Sunday兄所說
給了”顧問”的玩具真的會咬住不放
特別是”免費”場私人用
而那論點之獨到實甘 ...
50270898 發表於 2010-9-3 11:44

不能再同意更多........
Marco明 發表於 2010-9-3 12:22:06 | 顯示全部樓層
該"會"身為顧問, 測試場地
需要向管理公司伸請,管理公司可給進入場地後期測試,管理公司亦可只給該"會"使 ...
ryancmlam 發表於 2010-9-3 12:07

咪就係囉.........
正正常常同管理公司伸請....批准左既話....管理公司幫你趕人都仲得啦.....
完全唔係而家該會咁單方面囉......既然管理公司已經證實公眾可如常係9月5號使用....即係話該會根本就無伸請過封場......只係借測試為名玩餐飽而不受外界騷擾
仲話推動RC界......連RC FANS都比佢呃哂~~~