RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6196|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問點解1:8 GT..............

trf415msx 發表於 2013-8-31 21:47:54 來自手機 | 顯示全部樓層
我準備當坦克車用
trf415msx 發表於 2013-9-3 03:41:38 | 顯示全部樓層
Max . 我巳有秘密武器,jv 挑戰你的FF
trf415msx 發表於 2013-9-3 12:49:12 | 顯示全部樓層
8仔有真車感覺,玩完後巳經忘記了自已還有兩部bd7
玩8仔貴電子野但保養平太多,所以三日以內買左兩架,
一架係boy boy 師兄超友情價放,懶整車既人八仔係冇得輸
trf415msx 發表於 2013-9-4 00:37:26 | 顯示全部樓層
我手車太屎,楂十仔慢過八仔....
吾係串或玩野.
如果有真車正規賽車經驗.
八仔一定比十仔易上手
如果打賽車game 叻的
十仔會楂得好
以上只是本人立場,絕無冒犯之意
trf415msx 發表於 2013-9-4 13:01:17 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄:搖控車我最近一個月先玩,初頭玩bd7 ,用6.5 加team power 140.完全覺得比佢玩,用真車果套,頭硬尾軟,高低—樣,頭4度,尾2度,楂吾到.再買多盒跟大路setting .10.5 + team power 140 NA.好小小.不過刀係太公式化及太冇得救的感覺,例如i out ....In ....oversteerling ..我自己可能反應太慢,架車立即掉頭,如果玩八仔,可以堤早事預見佢想點,同埋可以刻意oversteerling 入再counter steering 豆得番
trf415msx 發表於 2013-9-4 23:58:42 | 顯示全部樓層
絕對認同救車是做不到圈速,但有沒有機會去救是另外的一點,我所提出的是八仔比較有得互動,夠時間去救下,再者八仔就算pair 下,掂下,冇十仔咁身驕肉貴,掂下都要騰去kws補件整,時間好似用三成玩,三成整,二成set,—成跑件,我自問未到可以enjoy整set補的樂趣,當然自己屎係主因,但我冇耐性去入新界操幾下又出去kws.一定要有八仔看門口
trf415msx 發表於 2013-9-5 02:07:25 | 顯示全部樓層
GP 梗係非蛇莫屬 EP 就冇乜可揀鳥