RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tommy0804
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買左4#3B起唔到飛~

cyron 發表於 2008-8-25 22:46:39 | 顯示全部樓層
原帖由 tommy0804 於 2008-8-25 00:34 發表
=.=咁我只好練習多d.
其實我自己覺得要差不多垂車起飛好似掌握到小小. 但係佢直升爬升緊時會不停自轉,咁樣正常嗎? 因為我見個老細真係好定咁起飛~ 不過由於屋企太細,我諗要找d籃球場練習下~

請問有無葵涌既朋友 ...

您住葵涌哪裡?....我近大窩口
cyron 發表於 2008-8-26 12:51:39 | 顯示全部樓層
原帖由 leotsun 於 2008-8-26 00:29 發表
加油打圈好正常, 要自己控翻定佢, 如果唔係部機會失去上升動力ga

其實4#3 機仔細細...好難做到一個好準確ge setting, 一定要自己用技術搭救
而且直昇機唔同車, 直昇機會有慣性, 冇可能做到加油減油就直上直落

...

C兄有乜6ch大機又啱新仔玩.
cyron 發表於 2008-8-27 10:34:40 | 顯示全部樓層

回復 16# 的帖子

可以到以下網址看看哪一組件損壞要更換.
昨日我落街玩都係因陣風吹隻機而損毀咗skid landing , vertical stabilizer & main blade .
傍晚到KWS 買好彩有貨,埋單一百元左右
http://www.walkera.com/cn/upload/explain/Z64-3B0304_expe.pdf
http://www.walkera-parts.com/sho ... 0df66111fdca9019f9a

cyron 發表於 2008-8-27 14:36:19 | 顯示全部樓層

回復 19# 的帖子

旺角廣華街