RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2372|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左 Drift Package 啦~ (玩開 mini-z awd drift)

ghosty 發表於 2009-2-25 07:52:18 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
星期六買左, 尋日去左球場試車, 感覺好正 (未搞個 body 得個車架).

之前兄到有人問玩開 awd 玩 drift package 有乜唔同.  我個人覺得如果你 awd drift 玩得掂的話 drift package 會冇問題.  兩架車控 drift 方法我唔覺得有乜大分別, 但係 drift 果時見到架車好似橫過 awd.

我諗我呢一兩日開始噴個 body (雨宮 rx-7), 有冇咩 tips, 或有咩要留意?
 樓主| ghosty 發表於 2009-2-25 13:56:15 | 顯示全部樓層
想問一問埋, 你地通常幾時有局?  同埋喺邊度?  之前未玩過 1:10 車仔, 對上果架係 mini-z, 都係我第一架車仔.
呀, 仲有少少野想問, yokomo drift package 個四條避震係咪要倒 D silicon 油入去?  我試車果時冇入油入去 (只係落左 D 潤滑油喺條芯度), 又唔係好覺有乜問題.
 樓主| ghosty 發表於 2009-3-3 00:32:53 | 顯示全部樓層
原帖由 magic-vtec 於 2009-3-3 00:13 發表

drift package跟果套避震係唔使入油壓油架...
套避震only行彈弓架咋...唔好攪錯...

至於避震有油同冇油有咩分別...你玩耐左就知架喇

入咗油
有油同冇油係有唔同 (冇咁彈), 不過玩 drift 係咪冇咁明顥呢?