RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
rcray 發表於 2010-8-31 18:40:42 | 顯示全部樓層

我好小去JV玩.
不過見到呢D活動都幾討厭. 咩設備測試?

始終係公眾設施. 最好係大人小朋友共用.

如果車會比賽最好去私人車場玩.

如果係公開比賽, 冇必要TWSF會員優先.

因為唔係好多人知道果日有人BOOK 左. 去到先知冇得玩.
rcray 發表於 2010-8-31 18:50:08 | 顯示全部樓層
9月5日(星期日)佐敦谷遙控車場(A,B)因需要進行場地設備測試將暫停對外開放,謹此致歉!
清清 發表於 2010-8-30 00:25

好鬼鼠下.....
rcray 發表於 2010-8-31 23:36:06 | 顯示全部樓層
9月5日(星期日)佐敦谷遙控車場(A,B)因需要進行場地設備測試將暫停對外開放,謹此致歉!

http://forum.twsf.org.hk/viewthr ... &extra=page%3D1

即係點?

1)比賽定場地設備測試?

2)你係唔係包左場而且一般市民不能在當日使用場地?

3)你代表政府宣佈場地停對外開放? 如果是, 請出示有關文件 or 證明.
   如果唔係,希望你地唔好影響當日去玩既市民.

Thx!
rcray 發表於 2010-9-1 16:33:15 | 顯示全部樓層

已經至電JV 車場管理處, 証實9月5日沒有包場事件.
車場管理處表示歡迎任何市民使用車場.
rcray 發表於 2010-9-1 17:01:21 | 顯示全部樓層
上兩個星期日...世界女排大獎賽...
都少眾 1 萬人都無啦...(香港700萬人架)
外國足球隊來...夠包 香港 ...
civicboy 發表於 2010-9-1 16:18

其實你唔使講太多野.

1) 政府場地係公眾地方. 大家都有權使用. World champion同新手, 小朋友 一樣

2) 場地設施, 多人使用為好. 玩車時大家互相忍讓 玩得開心, 自然多人玩.
   一個連參加人數不足, 沒冇公開 既比賽 .我唔見得對大家有咩好處.
   只會減小市民使用機會. 小數人佔用場地唔好講到"禁"偉大.

3)同時, "清清"呢個thread既subject 係封場測試設備. 對比賽隻字不提.
   係另一位ching kk 轉貼比賽消息, 大家先知咩事.

4) 大家有規則. 有book 左場比賽冇所謂.
   已經至電JV 車場管理處, 証實9月5日沒有包場事件.車場管理處表示歡迎任何市民使用車場.
   請不要名發放假沒消息.
rcray 發表於 2010-9-1 17:13:37 | 顯示全部樓層
回復 46# 3rock3rock

呢個係佐敦谷公園管理署電話.
rcray 發表於 2010-9-1 18:44:24 | 顯示全部樓層
回復 52# abcde

Agree with you.