RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: chub
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底塲被洗咗白白,油水都無滴)(第二集)

阿虫 發表於 2010-7-30 13:38:34 | 顯示全部樓層

要環保就要連人都唔好生存啦, 呼吸都會排出二氧化碳
阿虫 發表於 2010-7-30 13:41:50 | 顯示全部樓層
油車噴出黎既油...全部精發晒???
毛 發表於 2010-7-30 11:54

倒油可以倒得幾多落地, 成支4L油好唔好, 個場d油主要成因, 根本就唔係因為有人倒油, d人知d唔知d就係度扮專家講環保
阿虫 發表於 2010-7-30 13:47:24 | 顯示全部樓層
唔通買左架車返黎都係被動地去破壞,不環保??要玩到倒油落地先醒覺自己原來係主動破壞??

應該咁 ...
chub 發表於 2010-7-30 12:13

講緊呢番說話o既人咪又係主動去破壞緊, 咁有本事去環保就唔好坐車, 出入行路仲要游水過海
阿虫 發表於 2010-8-2 13:49:33 | 顯示全部樓層
回復  michaelxl2000
thx師兄,我不是要針對任何人,希望大家明白

首先...我並不是"管理員先生"
另外我 ...
小鬼 發表於 2010-8-1 20:36

小鬼, 我睇你d post真係睇到把幾兩把火, 你根本連件事係乜都未搞清楚就加把口埋黎, 玩車o既係一種混合油, 唔會完全燃燒(而且係大部份不會被燃燒)而噴返出黎, 呢樣就係地上而油污o既主要成因, 但係呢d油污反而會令到d遙控車更加咬地, 但當呢層油被洗去之後, 成個場就變到完全唔咬地而無辦法玩到, 就算要等d油車放油放到回復咬番地都唔係一時三刻就得, 所以有d好心o既師兄想出倒"比麻籽油"(係植物油黎)落條跑道增加咬地, 而唔係好似果玨知d唔知do既人咁講, 去破壞環境或者係無公德心, 唔該你地呢班知d唔知do既人搞清楚件事先好出聲, 唔好係度人講你又講
阿虫 發表於 2010-8-2 17:44:34 | 顯示全部樓層
都係玩漂移
阿虫 發表於 2010-8-4 00:43:54 | 顯示全部樓層
管理員先生睇野太主觀,用雙重標準去分析一件事好與壞,政府都有教育市民曰常怎樣去做可以達至環保或者有什 ...
michaelxl2000 發表於 2010-8-3 22:12

之前一齊玩車d師兄都話呢度個版主好有問題, 不過我又唔多覺, 經過呢個POST之後, 我真係大開眼界, 原來一版之主係咁樣