RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rps136
打印 上一主題 下一主題
收起左側

雞地Drift Group發表重要聲明!

關閉 [複製鏈接]
kstyle 發表於 2009-3-12 22:50:30 | 顯示全部樓層
我今日收到呢個消息既時後我仲以為係雜誌佬攞番d年幾之前既相出來
而家睇左呢張圖先知俾某個車隊既人攞左雞地個名係度誤導人 ,我而家非常不滿
咁做雖不對本會有損失,
我覺得你地要用呢個名冇問題,但至少都通知我一聲

本會現在發出聲明,現在會員只有五位;K.Style,Jerry,Chi Pung,Uncle Tak,Warden

kstyle 發表於 2009-3-12 23:14:11 | 顯示全部樓層
kstyle 發表於 2009-3-12 23:32:51 | 顯示全部樓層
原帖由 skybread 於 2009-3-12 11:27 PM 發表
個人意見...
會唔會已經涉及左d詐騙成份?...

(路過...)

希望冇啦
kstyle 發表於 2009-3-12 23:56:54 | 顯示全部樓層
原帖由 SPAWN 於 2009-3-12 11:54 PM 發表
玩車玩到咁!真利害

冇人想件事咁樣
kstyle 發表於 2009-3-14 01:27:37 | 顯示全部樓層
其實我地係想了解一下點解仲會有雞地Drift Group出來做訪問
可能係字眼上令到大家有誤會 , 我係度同大家講聲Sorry
但你地覺得我地當中有d人講一套做一套我就唔同意囉
由最初幾十人係球場玩...到要轉名...再解散
點解會有咁多人係個車隊入面玩得唔開心要退出
有人係後面做左幾多野講左幾多野你地又有幾多人知先
我係度講呢d野出來唔係話要你地覺得我地係好人
係要你地知到邊d人係衰人
kstyle 發表於 2009-3-14 23:45:44 | 顯示全部樓層
正如大家所講係俾記者佬擺左上枱,呢樣我都仲可以理解
但本書出左幾日 , 都冇人打俾我地咁多人 , 要我地係度公開俾全世界人知咁問 , 先至有人一句話.....俾記者佬擺上枱就可以將個鑊過左落去個記者佬度 , 咁就咩事都冇?
咁我又想問一個問題大家去到百佳或者惠康大家點樣可以分得出邊d係員工邊d係客
你地唔知等我話俾你地知係佢地係有著制服既
咁而家大家應該可以認真咁睇一下呢個post最初係想問咩問題 , 再有一d唔關事既人係度攪屎棍 , 再有d對人唔對事既人係度單單打打 , 令到呢件事睇起上來我地呢班友係度搵野來噪
最後只係得到一個答案.........就係俾記者佬擺上枱
kstyle 發表於 2009-3-15 01:17:33 | 顯示全部樓層
原帖由 北極熊 於 2009-3-15 12:24 AM 發表
邊個單單打打呀依家??
邊個話借雞地個名落廣華街買野有福利呀.........??

你幾廿歲人仲好似個細路咁睇野,睇一d唔睇一d
我講過我係想知呢件事既原因
可能Jerry既用詞用錯左我之前已經同大家講左sorry
你就由第一個回覆就已經係度咬住福利呢兩個字講完又講
你唔煩我都煩啦
kstyle 發表於 2009-3-15 01:25:52 | 顯示全部樓層
原帖由 pericklee 於 2009-3-15 12:50 AM 發表
肥佬講得一d都無錯.轉名係你地話轉.你亞包有無問過我地有無交代點解要轉名.
而啫喱魚你自己當初都有過sd玩.如果你要叫人地交代什麼.唔該你先交代點解你可以走黎走去都無人話你有錯 .唔該你地幾個話事人想清 ...

首先呢個問題係唔關呢件事既事

你話我冇問過大家就轉名
咁我係度話俾你知唔係我話要轉名
我係話要轉名之前好幾個月我已經冇玩Drift,同冇理到個會既事務
我攪個名出來好地地點解要轉
轉左名之後原來我都係最後知
你話你地冇錯我都覺得你地d會員係冇錯
但係照咁睇來係你地心目中全部都係我既錯啦
咁樣我冇野可以講
kstyle 發表於 2009-3-15 02:16:37 | 顯示全部樓層
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 01:50 AM 發表
分咩派o者而家~~sd hobby根本就係雞運會轉變成既~~我記得當日係tc有兩個c兄話要將雞運會轉名既...之後冇耐就轉左做sd hobby..而初初成立既sd hobby既根本就係雞運會玩開既會員..完全冇人同我講過話我地已經離開左雞運 ...

唔係話要分咩派,跟本一開始就係有兩個車會,不過當時雞地得番我一個,可能因為咁令到你覺得sd係由雞地轉出來
冇人同你講都正常,因為全部人都轉晒,所以係唔會有人同你講
至於件衫既問題你梗係可以著出街,但你地做訪問去推廣Drift 又唔係代表雞地Drift Group 但係又著住呢件衫,咁係會俾人誤會
kstyle 發表於 2009-3-15 02:19:37 | 顯示全部樓層
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 02:06 AM 發表
呢個鏈接係其中一個雞運會改名既經過..http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=73372&extra=page%3D1點解會攪成而家咁??係我地錯?我地要受千夫所指???

你睇晒之後就會知到雞地Drift Group同sd係兩個唔同既車會
kstyle 發表於 2009-3-15 02:40:48 | 顯示全部樓層
原帖由 傑佬 於 2009-3-15 02:23 AM 發表
紋人.....我唔係想罵戰...但件衫我真係成日著,返工都有著,連揸的士都有著...
至於雜誌上我著住件衫...我只係求其攞起就著..可以話係我著錯衫令雜誌記者誤會....我又再一次講聲唔好意思....咁樣包包你明 ...

而家講清楚咪好囉
一開始我地幾個就係想知道點解會有人著住呢件代表雞地Drift Group既衫出來做呢個訪問
唔知點解會有咁多當日冇出席既人係度講咁多唔關事既野去演變左咁多個問題出來
由車會問題到私人恩怨都係呢度睇得到

p.s.係呢度我同大家講有咩打攪既話請大家見諒
kstyle 發表於 2009-3-15 02:52:57 | 顯示全部樓層
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 02:31 AM 發表

咁個問題咪就係..連我地都唔知道雞地Drift Group同sd係兩個唔同既車會..咁你想我地解釋乜野??而家雜誌都出左囉,解釋又解釋過.對吾住又講左,咁你地仲想點呢?!

算!你話你唔知我冇野講
肥佬之前有講過話最初唔想過去sd但最後都投降過左,呢句已經說明左唔係所有人都唔知
由頭到尾我地都係想知件事係點
而唔係要搵交噪
而家講清楚果件事就ok
唔洗再講第二d唔關事既野去引起咁多gag
kstyle 發表於 2009-3-15 03:34:28 | 顯示全部樓層
件事既有關人仕已經講清楚
大家唔好再講埋d咁耐之前既野來傷和氣
停喇