RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11236|回復: 60
打印 上一主題 下一主題
收起左側

水翼船熱

siukeung1972 發表於 2012-5-21 22:25:41 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
水翼船熱爆    X苦炒到成OVER-5K
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-21 23:41:54 | 顯示全部樓層
回復 TM麒 的帖子

剛在YAHOO拍賣咗.有位莊尼先生BID咗LA!5000元成交係最後段由2400BID至5000元
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-21 23:42:21 | 顯示全部樓層
回復 batmanhu 的帖子

剛在YAHOO拍賣咗.有位莊尼先生BID咗LA!5000元成交係最後段由2400BID至5000元
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-22 09:51:44 | 顯示全部樓層
香港小人玩船都有好處,啲船有機會炒得起。搖控車炒極有個譜,船真係無價寶呀!
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-22 12:04:05 | 顯示全部樓層
我以前約三十年前在比角渣華道一間店買這船用尼龍草吊起響鋪頂潻這隻不是復刻版至於價錢約三四百蚊,買反嚟唔知點砌白白浪費咗了,後來過咗幾年又用咗380蚊買咗正正就是現在炒到五仟蚊嘅復刻版,因復刻版有發泡膠的,但我搬屋時無搬到,又浪費咗。到年多前好在歐老闆関照讓我。放心啦我係吾會賣的,因我不是用來炒的,我會開左佢嚟砌!
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-22 12:10:38 | 顯示全部樓層
因這款船載著我的童年歡樂,最主㶾係當年爸爸於年初二買比我的買完就返船載人睇煙炛了,我指是第一隻水翼船,當時情景瀝瀝在目。
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-22 12:21:43 | 顯示全部樓層
所以我明白到對船模份子的感受!
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-22 12:33:15 | 顯示全部樓層
需則現在都買到國內出品水翼船還非常優質(又孖車,又繓纖維,水翼又做好晒)都是三仟有找,但總是欠缺這次五千蚊成交那總味道,相信如不是復刻版,過萬蚊都有人要呀!
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-5-22 15:13:02 | 顯示全部樓層
好似太重飛吾起!
 樓主| siukeung1972 發表於 2012-6-11 17:26:36 | 顯示全部樓層
在家睇見存放早排拍賣咗五千蚊嘅水翼船真不捨得砌,請願比兩仟多元買兩車纖維水翼船玩還化算!