RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3982|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT-01改裝一問

mathew97726 發表於 2012-1-11 15:43:20 | 顯示全部樓層

玩唔夠2個月唔好改啦
玩緊TT-01唔好改啦
二樓板都改埋...夠架啦
TT-01改得多你最後後悔架炸...

結論:真係想改就換車啦,唔係就玩住先啦
TT-01我淨係改左頭尾toe E+都覺得有d曬錢 - - 係得中軸同油壓係值得換
mathew97726 發表於 2012-1-11 16:49:26 | 顯示全部樓層
chukachun 發表於 2012-1-11 16:28
如果我唔換車,只係想改,依家我就換左頭行直軸,萬向狗骨(頭),尾行原裝珠差,原裝狗骨

夠啦,好收手啦
mathew97726 發表於 2012-1-14 17:47:50 | 顯示全部樓層
tt01fans 發表於 2012-1-14 17:38
在YouTube 看過片,TT01 在JV跑15sec 1 lap. TT01 has potential but need good driving and setting skill ...

TT01係盡曬,到頂,先至勉強做到15 sec, 但人地d中高級車仲有得進步
mathew97726 發表於 2012-1-14 18:27:57 | 顯示全部樓層
tt01fans 發表於 2012-1-14 18:19
車架係有缺陷 但只要set得好 一樣可以同高級車跑
只係手指問題姐
只有揸出tt01既極限 先係高手

就係揸出tt01既極限 先等於人地高級車3-40%力, 明無?
mathew97726 發表於 2012-1-14 18:31:35 | 顯示全部樓層
tt01fans 發表於 2012-1-14 18:19
車架係有缺陷 但只要set得好 一樣可以同高級車跑
只係手指問題姐
只有揸出tt01既極限 先係高手

btw師兄set好左 向前行扁左既問題未?
E+set好左可以同高手一齊跑啦? 咁真係要請教師兄,我架TT-01...
mathew97726 發表於 2012-1-15 12:10:20 | 顯示全部樓層
tt01fans 發表於 2012-1-15 10:11
回復 mathew97726 的帖子

1月8曰在JV比賽A組的lap time 大約13.5-14.2 sec. 假設這是高級車的成績, 跑15 s ...

yes 我set極都set得唔好玩 ~_~ 咁樣玩得好辛苦
所以換車了