RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ellis
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AWD Red colour option parts

casper 發表於 2011-9-27 22:08:11 | 顯示全部樓層
回復 ellis 的帖子

嘩,師兄,你架車都重改喎 。PN份頭珠差個位會唔會好易入 dust 呢?
casper 發表於 2011-9-28 09:17:43 | 顯示全部樓層
昨晚去睇過果幾件新option 已經有得賣喇, 忍唔住買左~~ 可惜車仔係車場未攪, 遲d 要影下相先得 ^^
casper 發表於 2011-9-28 09:34:52 | 顯示全部樓層
回復 Sunday_Driver 的帖子

我朋友話, PN 既parts 有兩隻料, 有部份係用 6061 做, 有部份係用 7075~~, 但都唔係7075 T6, 7075 T6 係再堅硬好多~~~

我架03 大部份都係用 PN 既 option, 因覺得佢d 野都幾靚, 雖然價錢好鬼貴, 心諗應該有保証d. 但有次買左個98-102 摩打座同查查, 我唔知係我問題定係咩原因, d screw 長度又唔啱, 攪左我成個下午, 好在係車場有師兄俾左d 啱用既screw 我先攪到.. 唔係果日就真係得個攪字冇得玩 >_<

之後另一架03 想玩90mm 車, 買左個90摩打座, set 野係跟埋查查既, 點知跟查查又唔跟查查片, 又唔跟查查條柱, 激鬼死 >_<

我開始覺得 PN 好鬼CHEAP >_<
casper 發表於 2011-9-28 11:06:01 | 顯示全部樓層

就係依d 另我怕怕, 我新人買左件parts, 我真係冇諗過要自己執, 有時唔係因為唔想攪, 只係真係唔知點攪, 有d 件百幾兩百買番黎, 執得好就好, 自己諗錯左, 一執完分分鐘件野就唔駛要 >_<
casper 發表於 2011-9-28 11:12:03 | 顯示全部樓層

係呀~~ 但暫時好似只係得90 / 94mm, 唔知98 / 102mm 幾時有呢 >_<
casper 發表於 2011-9-28 15:40:33 | 顯示全部樓層
回復 wing1203 的帖子

我六時幾都有去過, 但未有, 咁我上左去同d 直昇機朋友吹水, 吹到八點幾走時行多轉就見到喇~~ 應該係啱啱到
casper 發表於 2011-9-28 16:25:50 | 顯示全部樓層
哈哈, 我昨日係SHOP 到見到有個師兄拎住電話睇緊WEBSITE, 見到係架awd 改左OPTION 後既相, 果位係咪就係你呢 ??

我離開紅星時, 又遇到另一位, 跟住係萬利又再遇到佢~~

你係邊位呢??
casper 發表於 2011-9-28 17:21:36 | 顯示全部樓層
唔記得講, 新果幾件option 仲要係跟鈦 screw 架~~
casper 發表於 2011-9-28 17:22:36 | 顯示全部樓層

係呀~~ 因其他果d 已經買左, 想睇下新果兩件有冇~~
casper 發表於 2011-9-28 21:19:50 | 顯示全部樓層

仲未有得上呀,可能要等到星期六。
casper 發表於 2011-9-29 23:25:34 | 顯示全部樓層
今日打完風終於有時間上車場整車了, 幫架車影左幾張相, 整左落架車到架車真係SHARP 好多 ^^

casper 發表於 2011-9-30 08:58:04 | 顯示全部樓層

回復 d.s 的帖子

d.s., Sharp 只係佢既外表, 實際幫助唔係只係我係到講就有用既~~ 某d 位用好既物料做, 我相信一定有佢既用處. 而我自己亦只係新手, 唔敢出咩用後感~

d.s. 師兄你就唔同喇, 個個post 都有你份俾意見. 你應該做福大家, 買晒d option 試完出番個 report 啦~~ 等你呀~~
casper 發表於 2011-9-30 09:03:44 | 顯示全部樓層

回復 Wayne~~ 的帖子

師兄, 你地原來鐘意攞d 車黎撞人地既車架?? 你地係咪係 CT 玩多架, 係就放心晒喇~~ 好在我玩開個場D 師兄又肯教新人, 又落手落腳幫手整車, 車場上比較多SORRY, 而少果D ( ) 你.

唉, 可惜比較少上黎FORUM 分享心得.
casper 發表於 2011-9-30 12:07:50 | 顯示全部樓層
回復 d.s 的帖子

呀d.s.

我冇敏感喎, 我做左咩打手呢?? 我從來只係講過條珠差好用, 係咪你自己做得 C.T. 打手多太敏感呀~~

一人做事一人當, 我講D PARTS 係我既事, 唔好拖D OPTION 落水, 明未!!
casper 發表於 2011-9-30 12:17:48 | 顯示全部樓層
回復 d.s 的帖子

仲有呀, 我幾時有話過呢件紅珠差好過kyosho呀, 我由頭到尾都話自己冇用過原裝比較唔到, 但自己覺得好順, 而且D 料比原裝好~~
casper 發表於 2011-9-30 15:08:53 | 顯示全部樓層
casper 發表於 2011-9-30 16:42:09 | 顯示全部樓層

係咪多得我依個車手呢~~~ 呀唔係, 係打手~~
casper 發表於 2011-9-30 23:58:00 | 顯示全部樓層
回復 d.s 的帖子

呀老兄, 其實你想點呢 ?
casper 發表於 2011-10-1 15:30:04 | 顯示全部樓層
回復 d.s 的帖子

哈哈,老兄你原來係話我分化,多謝你咁俾面,作為一個新人既我又邊有咁既本事呢,你作為一個老手咁對一個新人開心既話,你喜歡啦。
casper 發表於 2011-10-1 18:25:19 | 顯示全部樓層
回復 d.s 的帖子

我冇認我係打手,打手係你強加於我的。