RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4326|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問而家買 e-revo VXL 會吾會過左氣?

鬼謎 發表於 2012-5-29 02:08:29 | 顯示全部樓層
架野堅好玩, 淨係落雨落街玩水都值會票價, 我準備買埋大版. 但係睇睇下E-Maxx 都好吸引, 最大問題係兩架都唔防水:L
鬼謎 發表於 2012-5-29 16:15:46 | 顯示全部樓層
回復 bigben 的帖子

我買左兩星期左右,係2.4冇刷版,佢本身有差機同電,但係開左盒後就放埋一邊了,因為我張部車改返用T插,正廠過d野冇用到,另外我玩緊lipo 1800mah 2s2p 其實已經好夠快,電易好cam 用,玩完d 電一d 都唔熱。
車就去KWS會買得到$2600左右啦,件未買過,但問過人應該唔難搵,玩平地時最好換過條呔先玩,唔好浪費左佢原廠條呔,佢條呔玩泥地算好好。
鬼謎 發表於 2012-6-11 17:55:51 | 顯示全部樓層
回復 bigben 的帖子

(2) how much is the battery per pack?
我用緊ge 7.4 1800MAH 每排大約 140 左右, 因為我係玩2S2P 所以每次用兩排.

(3) how long can it play for each pack?
2S2P 每排 1800MAH 大約 25分鐘以上, 正常大約 30分鐘(不停玩, 但唔算喪)
鬼謎 發表於 2012-6-11 18:03:22 | 顯示全部樓層
近排試左玩 3S2P 架車好癲, 直路都好難控制, 可以原地後空翻.

但係如果玩沙地因為用力大, 車速幔, 再加上天氣熱, 電變會過熱自動減速, 但係如果落雨玩水, 或者玩平地就咩事都冇~~