RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: frankylam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[玩家分享] TT02S完成

rowrowdog 發表於 2015-1-29 09:11:03 來自手機 | 顯示全部樓層
可否分享一下用什麼setting? Thx
rowrowdog 發表於 2015-2-1 16:32:10 | 顯示全部樓層
frankylam 發表於 2015-2-1 13:23
講開份轉向, 早幾日banzai買開野順手買份'正廠'試下
雖然未試過原裝份膠件, 但以師兄既分享, 一係就唔好換, ...

YR,GPM同Tamiya 都用過,結論係副廠不能同正廠相比,正廠好fit,冇乜虛位。
rowrowdog 發表於 2015-2-2 06:42:48 | 顯示全部樓層
frankylam 發表於 2015-2-1 19:29
...見佢同tamiya一樣, 都係行晒啤鈴, 咪試下law..., 師兄都有玩02?

表面看全藍金屬又行晒bearing,但steering bridge 有好大虛位,反而GPM嗰套仲ok,我架02B用緊。
rowrowdog 發表於 2015-2-2 23:27:32 | 顯示全部樓層
frankylam 發表於 2015-2-2 21:47
haha, 700又真係佢最平, ching都買套油壓玩下啦! 呢部玩完下部車又用得番, 我呢套都係拆舊車rebuild
...

同意,$7xx真係超抵。仲有因為type S用咗TRF 41x嗰D A臂同新A臂碼,隨盒有一堆舊款A臂膠件無用,如果你有部普通版TT02,嗰D無用膠件可以當做舊款TT02嘅spare part,物盡其用,唔駛另外買parts,超扺
rowrowdog 發表於 2015-2-2 23:32:37 | 顯示全部樓層
frankylam 發表於 2015-2-2 21:50
中啦, 就係bridge 2粒平頭縲絲出事, 收盡都上下搖

所以GPM嗰套就加咗兩隻平頭螺絲碼,減小bridge 嘅上下搖動。
rowrowdog 發表於 2015-2-9 12:21:21 來自手機 | 顯示全部樓層
70T大減搭25T以上嘅摩打齒會唔會頂蓋?