RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 再更新〔Q-STEER.改〕D1 GRAND PRIX(街道drift)!!P.3 #33 [打印本頁]

作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 13:21
標題: 再更新〔Q-STEER.改〕D1 GRAND PRIX(街道drift)!!P.3 #33

排名不分先後:
Z33:三木竜二

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

S15:熊久保信重

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

FD3S:末永正雄

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

JZZ30:上野高広

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

繼續都係街道drift

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

多多指教!!
作者: relo    時間: 2009-4-14 15:51
師兄請問有冇街道全境睇睇? 而且條track有幾大? 參考下都好
作者: chungjus    時間: 2009-4-14 15:55
Is those cars expenisve?
作者: skybread    時間: 2009-4-14 16:07
師兄請問有冇街道全境睇睇? 而且條track有幾大? 參考下都好
relo 發表於 2009-4-14 15:51

條路有2隻手掌呁闊...

影相用嫁ja...
作者: chungjus    時間: 2009-4-14 16:37
如果choro q 有 D1 evo 10就正
作者: C曦    時間: 2009-4-14 16:40
我想問下師兄們!!.D車殼系買噶.定系自己整既?!>.
Thx...
作者: chungjus    時間: 2009-4-14 16:44
樓主圖中乃買的...and then do some diy on it
作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 16:57
relo 發表於 2009-4-14 15:51
呢個只係我擺係公司既tomy街景...如果真係要整個咁完善既埸,又貴又嘥位...

全相:

登錄/註冊後可看大圖

show唔晒,仲有右邊既honda showroom

登錄/註冊後可看大圖

作者: C曦    時間: 2009-4-14 16:58
樓主圖中乃買的...and then do some diy on it
chungjus 發表於 2009-4-14 16:44

哦...問下師兄D車花系DIY?!>.
車殼系choro Q?!>.
Thx...
作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 16:59
3# chungjus
除左z33係$65,
其如都要$98

作者: chungjus    時間: 2009-4-14 17:01
3# chungjus
除左z33係$65,
其如都要$98
eddylo_ 發表於 2009-4-14 16:59

where u got those?
作者: chungjus    時間: 2009-4-14 17:01
哦...問下師兄D車花系DIY?!>.
車殼系choro Q?!>.
Thx...
C曦 發表於 2009-4-14 16:58

車殼本身有車花....
作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 17:35
where u got those?
chungjus 發表於 2009-4-14 17:01
z33太源街,
其他都係興記,但係應該冇貨lu...
作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 17:37
如果choro q 有 D1 evo 10就正
chungjus 發表於 2009-4-14 16:37
應該都冇咁快有...
對上既d1系列出係tomy車,係07,08年既事...
作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 17:39
車殼本身有車花....
chungjus 發表於 2009-4-14 17:01

登錄/註冊後可看大圖

作者: eddylo_    時間: 2009-4-14 17:55

奉勸一句:
有心儲呢個d1系列既師兄,改做steer前請三思!!
1.因為買少見少,都幾貴

2.因為需要改既野都幾多,以rx7為例:頭鏟位,因為q-steer既rx7頭鏟係連住個殼,而choro q既頭鏟係做左落車既底盤度,所以改rx7前,一定要有多一個唔要既q-steer版rx7殼,要黎cut返落去choro q度!((有choro q 同埋q-steer既,就可以清楚個分別))

3.而且每架d1車改steer都要磨過晒d位...
如果唔係一係轉唔到彎,一係後車冇左轉向!!

作者: C曦    時間: 2009-4-14 18:06
奉勸一句:
有心儲呢個d1系列既師兄,改做steer前請三思!!
1.因為買少見少,都幾貴
2.因為需要改既野都幾多,以rx7為例:頭鏟位,因為q-steer既rx7頭鏟係連住個殼,而choro q既頭鏟係做左落車既底盤度,所以改rx7前,一定要 ...
eddylo_ 發表於 2009-4-14 17:55

thx so much...
作者: relo    時間: 2009-4-14 18:19
呢度有改粗Q RX7做STEER既參考:
http://www.geocities.co.jp/MotorCity-Rally/8055/Q/fd/fd.html
作者: tomatob    時間: 2009-4-15 10:49
請問興記係邊?  我正想搵啲d1 q 車仔, thx!
作者: eddylo_    時間: 2009-4-16 13:20
19# tomatob 佐敦,保齡街mtr出口
作者: tomatob    時間: 2009-4-16 17:20
thx, 一陣去睇下車仔先

我都買左幾架d1車,真係好貴,唔寫得拎黎改
作者: eddylo_    時間: 2009-4-16 17:52
21# tomatob 明天請早,好似唔知17:00定18:00收工...
作者: tomatob    時間: 2009-4-20 12:03
個日去左,點知佢話休息一天,
唔係呀ma,5點幾 6 點閂門?? 即係一至五都唔使去lu,睇下今個星期六去先
作者: eddylo_    時間: 2009-4-20 12:05
個日去左,點知佢話休息一天,
唔係呀ma,5點幾 6 點閂門?? 即係一至五都唔使去lu,睇下今個星期六去先
tomatob 發表於 2009-4-20 12:03

一至六好似係朝11,晚6 / 7...
星期日13:00~17:00
作者: eddylo_    時間: 2009-4-25 14:44
標題: 更新!!〔Q-STEER.改〕D1 GRAND PRIX(街道drift)!!
更新!!!
D1點可以小左我最喜愛既野村謙呀!!

ER34:野村 謙

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

不過好可惜,CHORO Q一路都係冇出過4門既SKYLINE...
所以出俾野村謙既呢架都迫住用返前期既R34殼...
作者: relo    時間: 2009-4-25 19:05
wowo!!! 呢部都已經俾你bid左改埋

仲部advan viper有冇興趣?
作者: eddylo_    時間: 2009-4-27 12:27
wowo!!! 呢部都已經俾你bid左改埋

仲部advan viper有冇興趣?
relo 發表於 2009-4-25 19:05

有viper咖咩??!!
有冇想睇下呀??
作者: relo    時間: 2009-4-27 16:44
有viper咖咩??!!
有冇想睇下呀??
eddylo_ 發表於 2009-4-27 12:27

你上x虎拍賣, search "advan viper", 就會見到架啦
作者: eddylo_    時間: 2009-4-27 16:58
  你上x虎拍賣, search "advan viper", 就會見到架啦
relo 發表於 2009-4-27 16:44

我搵到喇,但係我見到佢個輪距都幾闊,可能要改底或者要磨位磨得好甘下喎...
作者: relo    時間: 2009-4-27 17:13
我搵到喇,但係我見到佢個輪距都幾闊,可能要改底或者要磨位磨得好甘下喎...
eddylo_ 發表於 2009-4-27 16:58

改底已經有成功案例, 有強大既技術支援
作者: eddylo_    時間: 2009-4-27 17:21
改底已經有成功案例, 有強大既技術支援
relo 發表於 2009-4-27 17:13
但係我唔敢改...
作者: eddylo_    時間: 2009-6-8 15:36
再多一架d1車喇!!
風間靖幸
s15

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: relo    時間: 2009-6-8 19:17
呢架s15真係好靚, 特別係尾翼!

有potential加尾燈
作者: eddylo_    時間: 2009-6-10 16:52
呢架s15真係好靚, 特別係尾翼!

有potential加尾燈
relo 發表於 2009-6-8 19:17
但係加燈咪要鑽窿囉
作者: C曦    時間: 2009-6-10 19:34
好正啊...D S15...
HOW much?!..
作者: kailongpak12    時間: 2009-6-10 20:43
我都有依o的街道bo=]
作者: kailongpak12    時間: 2009-6-10 20:45
係唔係回力架???好型呀~係邊到有得買???
作者: tomatob    時間: 2009-6-11 12:55
街好少再有 d1 車,要上綱bid 先有
作者: eddylo_    時間: 2009-6-11 13:37
街好少再有 d1 車,要上綱bid 先有
tomatob 發表於 2009-6-11 12:55

不過最想要織戶學架supra呀!!
搵唔到...冇人放!!
冇織戶學點都覺得我呢個d1系列差d野...
作者: eddylo_    時間: 2009-6-11 13:38
好正啊...D S15...
HOW much?!..
C曦 發表於 2009-6-10 19:34
呢架好平bid...好似係$6*...
作者: eddylo_    時間: 2009-6-11 13:39
係唔係回力架???好型呀~係邊到有得買???
kailongpak12 發表於 2009-6-10 20:45

bid返黎個陣係回力,之後改做steer!
作者: hawood    時間: 2009-6-12 19:11
真係好正,我都想有地方放車仔
作者: kailongpak12    時間: 2009-6-14 23:26
令仔呀~~~
作者: jason778899    時間: 2009-6-18 20:50
勁型囉~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2