RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: My F103 [打印本頁]

作者: kiev    時間: 2009-5-19 00:49
標題: My F103

F103L 用 M 殼

L 殼本身係 INDY CAR  .... 改左  M 殼變成 F1 !

只係將個頭斬短再鑽窿 ~~~
作者: manman1999    時間: 2009-5-19 21:13
睇唔出個頭剷又幾扎實,保護到頭轆喎
作者: kiev    時間: 2009-5-19 22:41
呢隻 front wing 幾韌幾好炒下 ... 不過頭擔仍然都係會 !
作者: kiev    時間: 2009-5-31 00:52

呢部係我既 3 號車 !

佢其實係 103 GT 改左用 F1 海綿呔,所以彎路表現唔錯。感覺上佢用風扇黑豬造出既圈速比我部 TT 01 E 配8.5T 無刷仲要快~~~
不過新手唔好照買照改因為有 D 野根本無用 ...
作者: manman1999    時間: 2009-5-31 02:05
呢部係我既 3 號車 !

佢其實係 103 GT 改左用 F1 海綿呔,所以彎路表現唔錯。感覺上佢用風扇黑豬造出既圈速比我部 TT 01 E 配8.5T 無刷仲要快~~~
不過新手唔好照買照改因為有 D 野根本無用 ...
kiev 發表於 2009-5-31 00:52

仲可以跑成半個鍾或更多...
作者: jypepe    時間: 2009-5-31 10:08

kiev兄, 頭擔咁樣撐住效果好唔好?
我都仲諗緊點樣整固定頭擔...(想越簡單越好)
之前有位tko兄好似用加硬螺絲有咁緊上咁緊...但我又唔想用呢個方法

另外: 邊一度改裝你覺得冇用呢?
作者: raymen    時間: 2009-5-31 14:22

How to add the Front and Rear mount to hold the Touring Body ? what's the extra accessories need to buy ( Tamiya brand )?

What is the Road Clearance ?
How much is the 15th now ?

Thanks
作者: manman1999    時間: 2009-5-31 16:03
部GT今日跑得好正,過D彎靚哂
作者: kiev    時間: 2009-5-31 19:07
部GT今日跑得好正,過D彎靚哂
manman1999 發表於 2009-5-31 16:03

ching 咪玩我啦 ... 查實我部車好慢 ...   返而你果部比我朋友讚唔錯 !

今日唔該晒  ~~~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2