RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請教VM2說明書? [打印本頁]

作者: cf2468    時間: 2009-8-17 10:03
標題: 請教VM2說明書?

請問各位c hing,  圖中的 "?" 部分是用膠水還是bearing oil............ 唔係好明...........  
另外,li-po 電有咩牌子好用,買5000mah 的容量會否很重 ? thank!

登錄/註冊後可看大圖

作者: gibson    時間: 2009-8-17 10:18
CA means AA
作者: 清清    時間: 2009-8-17 11:23
AA膠是也~
作者: cf2468    時間: 2009-8-17 15:36
thanks 兩位c hing
順便問問我買左hobby wing 60A ver.2 有感ECS, 打算用li-po 電, 這個電變係唔係有得set 低電cut off?
可唔可靠? 需唔需要買低電壓警報器 (即那些bi bi........)  ?
作者: nastyboy    時間: 2009-8-17 15:43
有低電cut off 的
作者: ERICVIVI    時間: 2009-8-17 17:13
唔洗買果d bi bi........
作者: cf2468    時間: 2009-8-18 09:45
琴晚砌到后珠差,拆開那珠差的包裝袋發覺原來整個珠差已經組裝好,唔知其他c hing 砌vm-2的時候已經係咁?
要不要再打散佢再落油?   本身是不是已經落左油?
作者: ERICVIVI    時間: 2009-8-18 09:56
7# cf2468

本身已經落左油.
不過........你可以打散佢再落油.
咁會靚仔d
作者: cf2468    時間: 2009-8-18 10:01
8# ERICVIVI

THX, 原來已經落左油........  咁就可以省掉一些功夫

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2