RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 當年第一部RC車 ! [打印本頁]

作者: courel500    時間: 2006-7-3 14:50
標題: 當年第一部RC車 !
哈哈 ! 無聊上雙星網周圍睇下 , 見到我當年第一架既 RC , 哈哈 .... 都好似幾形仔喎 , 不過而家架車就無左啦 , 只係 copy 左網上面一幅相 , 開都開唔到來睇呀 ! , 記得當年個車殼都係比我朋友搞 !
作者: AMAT    時間: 2006-7-3 14:58
BEAR HAWK......我當年都有呢O架四驅車.......
作者: Oakfield    時間: 2006-7-3 15:00
我當年第一架R/C係 Yokomo 834B. 成485個大洋
作者: courel500    時間: 2006-7-3 15:06
原帖由 AMAT 於 2006-7-3 14:58 發表
BEAR HAWK......我當年都有呢O架四驅車.......

哈哈 ! 個名我都唔記得啦 ! 好似當年大部份有出RC既車都有出過4WD車仔 !
作者: AMAT    時間: 2006-7-3 15:15
原帖由 courel500 於 2006-7-3 15:06 發表

哈哈 ! 個名我都唔記得啦 ! 好似當年大部份有出RC既車都有出過4WD車仔 !

哈....差不多啦.....

不過你呢部我冇記錯RC版係2WD嚟.
作者: nsx004    時間: 2006-7-3 15:17
E,我第一架都係bear hawk wor!
作者: courel500    時間: 2006-7-3 15:26
原帖由 AMAT 於 2006-7-3 15:15 發表

哈....差不多啦.....

不過你呢部我冇記錯RC版係2WD嚟.

係呀 ! 2WD 呀 ! 車內個人仲要係車頂用粒羅絲上實佢個天靈蓋 ,
作者: courel500    時間: 2006-7-3 15:31
原帖由 nsx004 於 2006-7-3 15:17 發表
E,我第一架都係bear hawk wor!

哈哈 ! 可能我同你可能都同一個 age
作者: beat    時間: 2006-7-3 15:41
標題: 回復 #1 courel500 的帖子
MY FIRST RC CAR IS GRASSHOPPER 2, I STILL HAVE IT TODAY WITH ORIGNAL MANUAL WITH BOX
作者: J    時間: 2006-7-3 15:50
courel500 兄, 駛唔駛搵返個 bear hawk rc 車殼懷緬一下?
作者: nsx004    時間: 2006-7-3 16:10
我唔係好老架渣...haha
作者: courel500    時間: 2006-7-3 16:15
原帖由 J 於 2006-7-3 15:50 發表
courel500 兄, 駛唔駛搵返個 bear hawk rc 車殼懷緬一下?

係就成架啦 ! 淨殼懷唔到d咩 !
作者: courel500    時間: 2006-7-3 16:15
原帖由 nsx004 於 2006-7-3 16:10 發表
我唔係好老架渣...haha

我都係.......心境 !
作者: nsx004    時間: 2006-7-3 16:31
我廿到中架渣
作者: ryancmlam    時間: 2006-7-3 22:16
My 1st RC car was AYK566B, 2WD, read drive without differential gear.
Pictures are copied from a AYK collection web site (link in Tamiya Treasure)

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2