RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 關於恆龍坦克1/16 Tiger 車速的問題 (已upload 片段) [打印本頁]

作者: hellosdu    時間: 2009-12-13 17:50
標題: 關於恆龍坦克1/16 Tiger 車速的問題 (已upload 片段)

我部恆龍坦克1/16 Tiger 1(灰色果部)...約在1年幾前..在Shum shui po 鴨記到買...約HK$300
是最早期的型號....第一代生產的
但我覺得它的速度實在太快...似一部跑車..多過似坦克車

我本人是十分喜愛坦克
我想請問....現在的恆龍坦克已經出左好多代....亦有好多個版本....咁如果我依家再買一部恆龍坦克1/16 Tiger 1.

咁的車速..仲會唔會好似以前咁快...(我想架坦克行慢d呀)

thanks....
作者: 000AKW    時間: 2009-12-13 21:01
買星星啦
作者: Q太郎    時間: 2009-12-13 22:58
龜速
作者: hellosdu    時間: 2009-12-13 23:16
3# Q太郎

我就係想要龜速ar....即係依家的版本係會行慢D ?
作者: Evo露筍    時間: 2009-12-13 23:52
其實恆龍坦克速度都唔算好快......
跑車咁快好似誇左d.....
正確黎講, 膠履帶應該比金屬履帶快少少
如果想玩像真, 金屬帶係不二之選~~
作者: hatakashi    時間: 2009-12-14 20:13
好簡單, 唔好野野推盡支控制杆就得
作者: chichihaha    時間: 2009-12-14 20:22
i got  一部恆龍坦克1/16 Tiger 1 for me is too slow
作者: hatakashi    時間: 2009-12-14 21:02
hehehehehe how fast do u want it to be?
作者: Evo露筍    時間: 2009-12-14 22:31
好簡單, 唔好野野推盡支控制杆就得
hatakashi 發表於 2009-12-14 20:13

認同.....有時唔係可以比你去盡, 就一定要去盡o既......
作者: hellosdu    時間: 2009-12-15 12:16
可能我屋企塊地係....地磚...唔係木板地.....架坦克行起來比較"滑"....
作者: Evo露筍    時間: 2009-12-15 12:56
可能我屋企塊地係....地磚...唔係木板地.....架坦克行起來比較"滑"....
hellosdu 發表於 2009-12-15 12:16

唔係丫.....我屋企都係地磚,我果部重要行金屬履帶, 都唔覺跣~~
似乎你要訓練下手指喇~~~
作者: hellosdu    時間: 2009-12-15 14:26

我架heng long tiger 1....已經初步舊化左.....
個支炮管之前係屋企玩....撞埋個櫃到......撞斷左...用模型膠水"痴"番好=_=
登錄/註冊後可看大圖