RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: futaba 6ex 2.4g失控問題 [打印本頁]

作者: kenji0316    時間: 2010-11-25 02:49
標題: futaba 6ex 2.4g失控問題
我想問下關於2.4g 6ex接收問題
正常情況下接收同個控對應到既時候係著綠燈
我以家情況就係先開控然後著車之後個接收就開始不停閃紅綠~一直失控
想問下咩問題有咩方法可以解決?
作者: tomlaua31    時間: 2010-11-25 08:10
再對多次頻
作者: NitroChicken    時間: 2010-11-25 10:18
恭喜你, 閃紅綠係無法自動回復咁解, 可買接收!
作者: 忍者    時間: 2010-11-25 11:09
2.4朱都出事.......................
作者: 導雷斯    時間: 2010-11-25 11:58
再對多次頻
tomlaua31 發表於 2010-11-25 08:10

同意

http://manuals.hobbico.com/fut/6ex-2_4ghz-manual.pdf
附上說明書一份 , 重新對碼請看 P.9
作者: 導雷斯    時間: 2010-11-25 12:46
睇清楚p.9底下和樓主係問'閃红綠燈'代表乜先!
NitroChicken 發表於 2010-11-25 12:31

做乜del左個reply ???
紅綠閃我試過 , 字典唔冼check ,
6ex 紅綠閃 我買o個陣試過 , 仲差小小成架貨櫃玩完...
正當我火都黎既時候 , 重新對碼解決左依個問題...
有時試一試 , 未必解決到 ,但唔試過就買又哂幾舊水
不如試一試 , 還掂唔冼錢

PS:樓主試過都係唔得既話 , 就問問friend 借個接收試試先 , 借唔到再買...
作者: kenji0316    時間: 2010-11-25 14:30
同意

附上說明書一份 , 重新對碼請看 P.9
導雷斯 發表於 2010-11-25 11:58

請問點對碼?
作者: kenji0316    時間: 2010-11-26 00:00
有冇機會係舊電打左柴會發生咁既情況呢?
作者: kenji0316    時間: 2010-11-26 01:18
換左電個情況都係一樣

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2