RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 華記又有新花樣 [打印本頁]

作者: kamboy    時間: 2012-8-21 20:28
標題: 華記又有新花樣
http://www.walkera.com/cn1/particular.jsp?pn=MTC-01

令WK舊款控,玩到新DEVO控嘅機
作者: kamboy    時間: 2012-8-21 20:33
重要98人仔
作者: ken0750    時間: 2012-8-21 22:24
good news !
作者: LamaV3    時間: 2012-8-21 22:28
對於我這2801死硬派, 絕對是好消息呢!!
作者: kamboy    時間: 2012-8-22 06:39
LamaV3 發表於 2012-8-21 22:28
對於我這2801死硬派, 絕對是好消息呢!!

對於我這賣左2801嘅, 絕對係一個打擊呢!!
作者: rudy6183    時間: 2012-8-22 07:19
掉轉用Devo控舊款機唔知得唔得?
作者: kamboy    時間: 2012-8-22 07:47
rudy6183 發表於 2012-8-22 07:19
掉轉用Devo控舊款機唔知得唔得?

只對應wk去devo, 或android手機
作者: 法修    時間: 2012-8-25 02:19
對於我呢個岩岩入左2801既人, 絕對是好消息呢!
唔駛成日諗要唔要買多個控
作者: boyboy1314    時間: 2012-8-25 09:19
對 2801pro 是好消息...
作者: littlestep    時間: 2012-8-25 19:39
> 10MW , 試左 只有 100米以內...
玩細機仔仲可以...玩4軸唔掂了.
就算 120d02s 及 mini-cp 都有點吃力

作者: LamaV3    時間: 2012-8-25 20:49
littlestep 發表於 2012-8-25 19:39

100米以內係指裝上手機 or 裝在WK2801到試呢??
作者: 法修    時間: 2012-8-25 22:05
littlestep 發表於 2012-8-25 19:39

如果玩呢兩架都吃力就好似無咩意思了
作者: littlestep    時間: 2012-8-27 03:16
都一樣, 整個發射module 都在這小小的東西上, 你插上什麼也是一樣
就算2801 也是廢了原有的篇碼系統及發射模快,(等同在玩sim) 由ppm 接口到這小東西 直接轉成 devo 碼發射

飛d02s 又好, minicp 又好, 100米 這個數 說近不近, 說遠又不遠, 還得看場地, 當時人流及電波環境.
貼在機背, 10mw 比原有天線的10mw 還要差一點. 當然如果有人diy 出 100mw 的ampifer 就爽了.
作者: littlestep    時間: 2012-8-27 03:18
比如上次看kamboy 佢地玩4軸, 以100mw 的devo8s 也有點吃力.
10mw 想搞航拍基本放棄

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2