RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我最愛的三和...找到了. [打印本頁]

作者: samchung90    時間: 2014-7-27 01:38
標題: 我最愛的三和...找到了.

我最懷念的三和發射,...找到了. 都好新, 好開心. 有沒其他師兄有古董三和接收發射分亨下...

作者: hing830    時間: 2014-7-27 08:38
黄生可能有…但會很貴,心念如果他很平價岀售,有很多舊車都可復活。
作者: hihizaza    時間: 2014-7-27 10:20
machine a我都有過亦賣走左,但machine 1就真係更少見
作者: amadeus3408    時間: 2014-7-27 12:38
machine-A 是當年的夢幻逸品...

作者: 3rock3rock    時間: 2014-7-27 13:43
Machine A is AM
Machine 1 is FM?
作者: wave    時間: 2014-7-27 14:10
而家做左景品,最like beat2
作者: samchung90    時間: 2014-7-27 14:17
wave 發表於 2014-7-27 14:10
而家做左景品,最like beat2

keep 得好好喎!!

作者: samchung90    時間: 2014-7-27 14:17
仲有無其他師兄有古董三和接收發射分亨下?
作者: emaxxyeung    時間: 2014-7-27 14:37
hihizaza 發表於 2014-7-27 10:20
machine a我都有過亦賣走左,但machine 1就真係更少見

Machine A,我都好似仲有一支係度。
Machine 1.我就無。
海外version就有支NIB係度.

作者: aattaa    時間: 2014-7-27 20:49
Machine A 同 Machine 1 都不是我玩車仔的年代, 我的年代可能要老小小.....

[attach]821275[/attach]

[attach]821276[/attach]

[attach]821285[/attach]

作者: samchung90    時間: 2014-7-27 20:55
wa... 我以為我老... 點知.. (講笑) 樓上師兄唔好介意...

因為好想知, 第一張圖, 點解得個呔盤, 無前後, 點用架?
作者: aattaa    時間: 2014-7-27 21:38
跟Futaba FP-2f 等第一代軚控相同設計, 油門及 brake 是在側邊....

[attach]821300[/attach]

作者: chacha    時間: 2014-7-27 21:41
aattaa 發表於 2014-7-27 21:38
跟Futaba FP-2f 等第一代軚控相同設計, 油門及 brake 是在側邊....

當年呢套呔控,都係心水,不過最終都係買左EX1。
作者: emaxxyeung    時間: 2014-7-27 22:08
aattaa 發表於 2014-7-27 21:38

呢支軚控,我都有一支係度.........

作者: samchung90    時間: 2014-7-27 22:35
嘩, 好有趣... 以前這設計可能無咁就手... 所以發明槍控
作者: fyin    時間: 2014-7-28 17:38
我第1部控就係Sanwa Dash 不過佢頂部有粒紅色掣, 襟住係brake黎,
有冇Ching用過?
作者: samchung90    時間: 2014-7-28 17:51
fyin 發表於 2014-7-28 17:38
我第1部控就係Sanwa Dash 不過佢頂部有粒紅色掣, 襟住係brake黎,
有冇Ching用過? ...

真係唔知有個製喎...

作者: Peterchan    時間: 2014-7-28 17:58
大開眼界,感謝分享
作者: ZX-R    時間: 2014-7-28 18:43
以前買過 Dash, Machine A
作者: js.    時間: 2014-8-3 22:13
Machine A 收埋咗好耐
作者: samchung90    時間: 2014-8-3 22:35
js. 發表於 2014-8-3 22:13
Machine A 收埋咗好耐

好正, 只係個盒已經好吸引!!!

作者: K_W    時間: 2014-8-3 22:56
經典
作者: js.    時間: 2014-8-3 23:16
samchung90 發表於 2014-8-3 22:35
好正, 只係個盒已經好吸引!!!

再來!

作者: samchung90    時間: 2014-8-4 09:58
香港地, 原來真係好多師兄收埋d 好野... 正!!
作者: samchung90    時間: 2014-8-4 10:01
以前覺得machine A machine 1 好核突, 槍控應該要似支 "手槍" 可能見到 "猛雞" 先靚, 但而家睇返, 真係越睇越靚, 好有特色!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2