RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 航拍香港维港景色 [打印本頁]

作者: eddytofu    時間: 2015-2-26 21:54
標題: 航拍香港维港景色

虽然我己经有inspire 1 and P2, 但香港有很多地方都不是可以去到的, 有幸地先前坐了小型直升机上了高空影了这些相片, 全部都是用iphone 拍下的, 希望同大家分享及请多多指教

Youtubelink:

http://youtu.be/brcjpliTDZQ

作者: kAyue    時間: 2015-2-26 22:06
小型直升机係咪一樣都有position hold
作者: cs1    時間: 2015-2-26 22:36

畫質風景加器材角度好好 ! 配樂一流 !
作者: cs1    時間: 2015-2-26 22:36

畫質風景加器材角度好好 ! 配樂一流 !
作者: eddytofu    時間: 2015-2-26 22:41
kAyue 發表於 2015-2-26 22:06
小型直升机係咪一樣都有position hold

唔得, 我坐的那一只不能position hold , 只有轉圈.

作者: hotfire009    時間: 2015-2-26 22:53
Why so bothered? 用航拍機便可以...
作者: spacekiller2069    時間: 2015-2-26 23:02
hotfire009 發表於 2015-2-26 22:53
Why so bothered? 用航拍機便可以...

維港兩岸禁飛航模呀!

作者: intellicc    時間: 2015-2-26 23:40
不錯,但覺有點兒離題
作者: kinkin8888    時間: 2015-2-26 23:57
樓主座直升机去澳門玩...有證有句
講笑
作者: markmok1707    時間: 2015-3-3 03:56
上星期我重走左去文化中心同太空館個度閃飛左陣,可能夜既關係,成12 點,所以都唔見有人趕,加上我係飛返去彌敦道個便方向
作者: zivtong    時間: 2015-3-3 08:14
markmok1707 發表於 2015-3-3 03:56
上星期我重走左去文化中心同太空館個度閃飛左陣,可能夜既關係,成12 點,所以都唔見有人趕,加上我係飛返 ...

唔該你地唔好再係維港兩岸玩吧!!!!
作者: eddytofu    時間: 2015-3-5 21:49
zivtong 發表於 2015-3-3 08:14
唔該你地唔好再係維港兩岸玩吧!!!!

我想澄清絛片內所有相片都是在真的私人直升機內影的, 並沒有違反任何法例.

作者: onlam99    時間: 2015-4-11 14:33
真正航拍

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2