RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 求明燈 [打印本頁]

作者: kaisam46    時間: 2016-5-7 04:37
標題: 求明燈
細佬想買架油車玩 但係睇你地好多post 架架都各有長短 想長玩  可以慢慢升級有咩推介 因為我見好多位Ching 都話fw 06升級唔化算
如果有ching 唔介意帶住我呢個新手玩既話 可以pm 我比電話你

不過我住係東涌 但係如果唔係番工既話 我唔介意出去出面 thanks

作者: raymondcmng    時間: 2016-5-7 09:43
預算用幾多錢?諗住 on-road還是off-road?
作者: kaisam46    時間: 2016-5-7 11:07
3000樓下 普通就咁係球場 馬路到玩就可以
作者: raymondcmng    時間: 2016-5-7 11:10
三千係要包埋遙控及servo等電子嘢?
作者: jun9999    時間: 2016-5-7 11:18
球場 馬路地形, 可以考慮下GT.

作者: kaisam46    時間: 2016-5-7 11:26
三千 全套既話都好渣?
作者: rave1010hk    時間: 2016-5-8 00:30
1/8 GT絕對係街頭霸王
作者: kaisam46    時間: 2016-5-8 01:17
如果1/10呢 gt 既意思係 對唔住 我真係唔識
作者: rave1010hk    時間: 2016-5-8 01:50
kaisam46 發表於 2016-5-8 01:17
如果1/10呢 gt 既意思係 對唔住 我真係唔識

1/10只有唯一選擇FW06! 而GT嘅意思係由1/8 BUGGY車架,演變成用GT款車殼行平路的1/8車。

作者: kaisam46    時間: 2016-5-8 02:38
咁如果1/8 serpent gt rtr  果架 好唔好 同埋如果岩岩玩要買啲咩
作者: kaisam46    時間: 2016-5-8 03:06
Km racing k8 好唔好 岩唔岩入門
作者: kaisam46    時間: 2016-5-8 03:33
K8 當我冇問過
作者: rave1010hk    時間: 2016-5-9 01:37
kaisam46 發表於 2016-5-8 02:38
咁如果1/8 serpent gt rtr  果架 好唔好 同埋如果岩岩玩要買啲咩

蛇仔架1/8 GT RTR車,是現今最強嘅 1/8 GT RTR車。睇你是否買包遙控的全RTR版,如果是不包遙控的RTR版,岩岩玩要買套遙控設備、點火器、燃油、小小維修工具,玩得。

作者: kaisam46    時間: 2016-5-10 06:55
咁如果計 fw06同蛇仔架gt 邊架底玩啲 冇咁易爛 同埋邊架岩新手
作者: rave1010hk    時間: 2016-5-10 11:44
kaisam46 發表於 2016-5-10 06:55
咁如果計 fw06同蛇仔架gt 邊架底玩啲 冇咁易爛 同埋邊架岩新手

當然蛇仔架 GT 抵玩啦, buggy底架基本上撞唔爛啱晒新手。

作者: kaisam46    時間: 2016-5-10 15:01
如果全套加埋幾錢到 同埋邊到有賣
作者: rave1010hk    時間: 2016-5-10 17:10
kaisam46 發表於 2016-5-10 15:01
如果全套加埋幾錢到 同埋邊到有賣

全套是要包控,還是自己配控。可以去碧街紅星模型問下。

作者: kaisam46    時間: 2016-5-11 05:05
包埋控
作者: kaisam46    時間: 2016-5-11 05:30
如果京商 既fw06同Drx 2架中要其中一架 邊架好啲
作者: 大茶飯    時間: 2016-5-11 10:08
兩部我都有玩,DRX parts同改件都越來越少,FW06都唔係好得幾多!
作者: kaisam46    時間: 2016-5-11 16:10
咁如果2架揀一架 係咪Drx 好啲
作者: Ipsum    時間: 2016-5-11 18:10
check pm
作者: iouand    時間: 2016-5-11 18:12
fw06平路車,有雙速,直路快d,勉強可以落track玩
drx ,唔要命可jump台飛石壆,爛一點嘅路都行到
兩架玩法不同,在符你喜歡

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2