RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想問問...慢爬D呔要唔要痴膠水架??????? [打印本頁]

作者: pazuwk    時間: 2016-8-10 13:27
標題: 新手想問問...慢爬D呔要唔要痴膠水架???????
小弟新手...玩過offroad SC...知道SC 既呔要痴膠水....但慢爬第一次玩....請教各位兄師.....

作者: peter7    時間: 2016-8-11 11:11
夾軨就唔洗痴膠水
作者: pazuwk    時間: 2016-8-11 11:18
peter7 發表於 2016-8-11 11:11
夾軨就唔洗痴膠水

唔該師兄....我裝好條呔....但感覺上好似唔係好實....

作者: 965    時間: 2016-8-11 15:00
No need most the time... Beadlock wheels..入水入沙都易攪 D.
作者: pazuwk    時間: 2016-8-13 15:19
965 發表於 2016-8-11 15:00
No need most the time... Beadlock wheels..入水入沙都易攪 D.

多謝提醒.....我今日玩完架SC....條呔就係入左沙.....但已經解決唔到啦.....

作者: ming    時間: 2016-8-14 05:50
買条金屬輪呀,上螺絲不用膠水,如痴了膠水日後拿番出來轉金屬輪就麻煩了!
作者: andynax1    時間: 2016-8-14 08:40
pazuwk 發表於 2016-8-13 15:19
多謝提醒.....我今日玩完架SC....條呔就係入左沙.....但已經解決唔到啦.....

你條 tire痴左膠水點會入到沙呀

作者: MichaelW    時間: 2016-8-14 11:01
Tire膠係咪有分快乾慢乾,我買了支D質地和氣味都像AA膠,而網上見到有D質地係杰tar tar 的?
作者: pazuwk    時間: 2016-8-15 21:03
andynax1 發表於 2016-8-14 08:40
你條 tire痴左膠水點會入到沙呀

呔鈴有個氣孔  我估係由果到入...唔出奇...離心力好似令D細沙由果到入去....不過都係估...但事實係有沙係入面..

作者: pazuwk    時間: 2016-8-15 21:05
MichaelW 發表於 2016-8-14 11:01
Tire膠係咪有分快乾慢乾,我買了支D質地和氣味都像AA膠,而網上見到有D質地係杰tar tar 的? ...

我用果支好似AA膠咁....但佢寫CA膠....好快就痴實...但都有兩秒時間修正...唔似AA膠一痴錯就玩完....

作者: andynax1    時間: 2016-8-16 16:29
pazuwk 發表於 2016-8-15 21:03
呔鈴有個氣孔  我估係由果到入...唔出奇...離心力好似令D細沙由果到入去....不過都係估...但事實係有沙係 ...

軚皮和軚令之間有無層海綿?

作者: pazuwk    時間: 2016-8-16 18:18
andynax1 發表於 2016-8-16 16:29
軚皮和軚令之間有無層海綿?

有.....一般都會有...我見過淘寶有D冇既

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2