RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: mini020ve 問題 [打印本頁]

作者: h5n1    時間: 2016-10-12 20:22
標題: mini020ve 問題
想問下各位師兄有冇人知道 020ve同020ve pro 有咩唔同價錢差幾遠thx
作者: wing1203    時間: 2016-10-12 20:45

MA020 VE 係行 ASF
MA020 VE PRO 係行 ASF 或者 MHS , 如使用MHS , 反應速度快四倍
作者: h5n1    時間: 2016-10-12 20:49
thx 師兄價錢方面差幾遠
作者: G66    時間: 2016-10-12 20:50
MA020VE 多數是跟車殼套裝(多是跟Gyro 和 D呔) 約1.6K起(因我買過)
MA020VE PRO 得車架無轆和殼 車價應該都是1.6K附近
但兩都是另外買控
作者: h5n1    時間: 2016-10-12 22:59
明白唔該曬
作者: wing1203    時間: 2016-10-12 23:00
買既時候要留意 車殼套裝會有可能是 MA020 SPORT 版來的
作者: h5n1    時間: 2016-10-13 00:26
?? 我只會分Pro 有條紅色天線 其他點樣分
作者: G66    時間: 2016-10-13 08:04

奸商ONLINE
條Link例晒VE和VE Pro

作者: wing1203    時間: 2016-10-13 16:37
h5n1 發表於 2016-10-13 00:26
?? 我只會分Pro 有條紅色天線 其他點樣分

不要單靠天線顏色來分
因條天線是可以更換的

作者: h5n1    時間: 2016-10-13 17:18
明白 不過應該市面上都買唔到全新的 二手點樣分呢
作者: G66    時間: 2016-10-13 23:54
帶支EX6或EX2去試
作者: civicwong    時間: 2016-10-15 10:14
PRO有全車走珠軸承, 電路板蓋有MHS字樣, 紅色天線,

但要100%分辨出來, 真係要靠EX-2 or EX-6 用MHS模式去測試

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2