RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手問題 想買一間慢爬車 [打印本頁]

作者: h5n1    時間: 2016-11-8 00:30
標題: 新手問題 想買一間慢爬車
想問咁多位師兄 小弟從未玩過慢爬車上買一架 有冇好介紹 和有乜要注意呢 我想搵房整版  好似冇乜地方可以買 廣華街好似只有一間 唔知淘寶買的可不可以呢 請大家指點迷津THX
作者: bluefish    時間: 2016-11-9 09:17
如果系出名牌子,香港買分分鐘平過淘寶
作者: firesun    時間: 2016-11-9 09:55
慢爬速度慢,損耗又低,淘寶買國產喇,價錢係大牌的1/3
作者: wfuchoi    時間: 2016-11-9 14:30
Get the SCX II kit in HK,
Get the hobbywing ESC, Motor in Taobao
Get the servo (power-HD), water-proof receiver and transmitter in KWS
作者: h5n1    時間: 2016-11-9 16:15
Thx各位師兄 如果香港買有咩好牌子 淘寶有有邊隻好牌子呢
作者: 965    時間: 2016-11-10 01:08
Axial la...
作者: fatcatlau    時間: 2016-11-25 21:35

一定係AXIAL MK2
作者: h5n1    時間: 2016-11-26 19:54
終於買咗一部二手回來 我想買一隻雙星toyota眼車殼 原來隻野豬 車殼 貴到飛起呢 想問下有冇師兄有二手的
作者: neway_box    時間: 2016-11-27 09:33
☺☺☺☺
作者: h5n1    時間: 2016-11-27 12:07
正喎師兄喺邊度買
作者: neway_box    時間: 2016-11-27 20:22
我都買左部二手scx10 ,諗住改落去
作者: h5n1    時間: 2016-11-27 23:54
啱啱買咗隻 準備放落去
作者: neway_box    時間: 2016-11-28 16:24
咁犀利又搵到既?
作者: h5n1    時間: 2016-11-29 12:00
剛好有個師兄割愛 而家可以開始慢慢砌啦!
作者: h5n1    時間: 2016-11-29 21:34
大功告成 多謝咁多位師兄幫手搵零件
作者: neway_box    時間: 2016-11-29 22:20
我掉埋一邊都未買左改!
作者: h5n1    時間: 2016-11-29 23:36
努力吧 慢慢地整

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2