RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 又死電變.... [打印本頁]

作者: 唔識做    時間: 2016-12-30 16:54
標題: 又死電變....
玩兩隻t牌95a電變,兩隻都壞左,一隻無啦啦死機唔再著,一隻行行下無啦啦停機,再襟制又著返,只係玩緊17.5,勁無引。手頭其他牌子既電變一隻都無壞過.....
作者: Kevin8933    時間: 2016-12-30 17:15
有冇set錯嘢或錯齒比?我十多隻新舊款都冇壞過
作者: 唔識做    時間: 2016-12-30 17:23
17.5落到3.5齒比都唔會燒或過熱啦,仲要我行緊4.5齒比,全車順暢
作者: rick888    時間: 2016-12-30 21:28
team powers  ??     :'(
作者: wingscreamer    時間: 2016-12-30 22:18
Tekin
作者: alan@fire    時間: 2016-12-30 22:26
TORO??
作者: jj2006    時間: 2016-12-30 22:47

95A 喎,,tekin,toro 都好似無喎
作者: 唔識做    時間: 2016-12-31 06:33
有師兄講左牌子啦
作者: apower_lipo    時間: 2016-12-31 09:24

。。。。。。。。。。。。。。。。

作者: 唔識做    時間: 2016-12-31 10:41
2.1我有好多隻
作者: chacha    時間: 2016-12-31 11:18
老番當60a用都冇問題。
作者: ckwong88    時間: 2016-12-31 16:22
會唔會壞開關制呀
作者: yuenchitat    時間: 2016-12-31 16:45
乜牌子嚟,我唔買佢.
作者: yuenchitat    時間: 2016-12-31 16:48
原來2.1. 我都壞左隻,無la la 無左後波,不過無再用了
作者: CYLeung    時間: 2016-12-31 17:52
講緊T牌,2.1成個牌子都冇個T字-.-
作者: yakuza    時間: 2017-1-1 11:35
TaoBao brand? you have to prepare replace them any time, I would say the quality is very similar to Hxbby King.

作者: 唔識做    時間: 2017-1-1 12:17
力量團隊牌
作者: hellowong    時間: 2017-1-1 12:47
Kevin8933 發表於 2016-12-30 17:15
有冇set錯嘢或錯齒比?我十多隻新舊款都冇壞過

你都吾玩車,點會壞呢
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 20:46
哈哈哈真過癮,係咪曾經過熱你唔知道,你講到好似人哋全新放落地下走就有問題咁
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 20:52
唔識做 發表於 2016-12-30 17:23
17.5落到3.5齒比都唔會燒或過熱啦,仲要我行緊4.5齒比,全車順暢

嘩原來17.5 開turbo 行到3.5 嫁?唔燒摩打咩?極限既野全車車順暢都冇用啦....唉
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:21
我有講過開turbo咩?自己睇清楚啲!同埋十排電內叫唔叫新你決定囉。
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:21

行17.5t4.5齒比m車有風扇都過熱個電變掉左佢啦
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 22:35
唔識做 發表於 2017-1-2 22:21
我有講過開turbo咩?自己睇清楚啲!同埋十排電內叫唔叫新你決定囉。

超,咁你又唔講低!你邊到有提過冇開呀!
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 22:36

點知你又會唔會因為摩打壞 搞壞埋隻電變!?我真係唔知喎,可能姐
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:39
用3.5齒比唔係開turbo咁總明丫? 又咁講,真係過熱又唔cut機係咪有問題?
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 22:40

係咪真係得嫁?
我有朋友隻XR 玩modify 玩左10 排電就話玩3分中就開始腳軟....知唔知咩原因
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 22:43
唔識做 發表於 2017-1-2 22:39
用3.5齒比唔係開turbo咁總明丫? 又咁講,真係過熱又唔cut機係咪有問題?

點知,好多呢啲開行油 既人,大佬呀,你set 幾弓cut off,你知啦,個sensor太敏感 又話 ,唔敏感又話....不過我用3.1都試過 過熱...唉 幾驚壞...不過最後都....
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 22:44
不過我覺得你可能真係1000隻中既2隻,仲好似冇咩試過
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:47
講無用,鬥17.5大四blinky 牙比3.5都無過熱仲要無腳軟,仲要係9月熱天,用其他牌子120a,信不信由你
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:48
火星選手 發表於 2017-1-2 22:40
係咪真係得嫁?
我有朋友隻XR 玩modify 玩左10 排電就話玩3分中就開始腳軟....知唔知咩原因 ...

Modify我唔識喎,不過玩得modify,舊電就好快柴
作者: 火星選手    時間: 2017-1-2 22:49
唔識做 發表於 2017-1-2 22:47
講無用,鬥17.5大四blinky 牙比3.5都無過熱仲要無腳軟,仲要係9月熱天,用其他牌子120a,信不信由你 ...

120A 同95a 比較?負荷都唔多同喎
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:52
火星選手 發表於 2017-1-2 22:44
不過我覺得你可能真係1000隻中既2隻,仲好似冇咩試過

係咁都中我都無計,2.1,3.1都未試過咁,今次比個籍口自己直上xr10 160a
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 22:53
火星選手 發表於 2017-1-2 22:49
120A 同95a 比較?負荷都唔多同喎

但係3.5同4.5喎果1差好遠
作者: 新人    時間: 2017-1-2 23:18
唔識做 發表於 2017-1-2 22:53
但係3.5同4.5喎果1差好遠

師兄呀,你好呀,有關問題其實可以拎去模型鋪進行維修,維修費用不大.當然我自己都有用95A 玩17.5 blinks ge F1 and Touring 咁好好彩未有類似問題。我都有用開Teampowers 既電子產品,師兄有咩疑問請私下direct 我交流交流..其他師兄有任何疑問,我都樂意解答,謝謝
作者: manmanpvg    時間: 2017-1-2 23:21
師兄,有冇13.5數據
作者: manmanpvg    時間: 2017-1-2 23:22
補充140a
作者: 新人    時間: 2017-1-2 23:34
唔識做 發表於 2017-1-2 22:52
係咁都中我都無計,2.1,3.1都未試過咁,今次比個籍口自己直上xr10 160a

當然,今次死電變問題可能出自摩打本身,亦可能係電變自身問題,不論情況如何,我相信他們都很樂意幫顧客維修,這是一個應有的責任,所以不用太過驚慌
作者: 新人    時間: 2017-1-2 23:34
manmanpvg 發表於 2017-1-2 23:22
補充140a

師兄,請查pm
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 23:42
新人 發表於 2017-1-2 23:34
當然,今次死電變問題可能出自摩打本身,亦可能係電變自身問題,不論情況如何,我相信他們都很樂意幫顧客 ...

犘打都係TEAM POWER V2 17.5 一套衫,0度timing, 有SENSOR MON 住無過熱, ESC TEMP PROTECT 105度. 驚慌又唔係, 只係覺95a 玩17.5T應該夠有突好多, 估唔到都係壞兩隻

作者: 新人    時間: 2017-1-2 23:52
唔識做 發表於 2017-1-2 23:42
犘打都係TEAM POWER V2 17.5 一套衫,0度timing, 有SENSOR MON 住無過熱, ESC TEMP PROTECT 105度. 驚慌又 ...

可能摩打過熱short 左又唔出奇,9月大熱天果陣不同 摩打都有過熱問題
作者: 唔識做    時間: 2017-1-2 23:54
我只係前日十零度發生既問題.....

作者: manmanpvg    時間: 2017-1-3 00:00
齒比問題
作者: 火星選手    時間: 2017-1-4 07:04
真難說!拿番去整啦
作者: FlashZERO111804    時間: 2017-2-14 12:21
team power xps sport v2 95A?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2