RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 珠差壓力軸承同普通走珠軸承分別??? [打印本頁]

作者: ANDYMIRIAM    時間: 2007-12-29 14:56
標題: 珠差壓力軸承同普通走珠軸承分別???
如題....壓力軸承和普通走珠有什麼大分別!
受壓力比普通大???
但MINI Z 的珠差軸承受壓力真的很大嗎????
換了的朋友感覺如何尼?????
為何總有人提及ATM珠差見意用壓力軸承,
而KY0SHO的就很少人見意....我亦明白設計上之分別有誤!
但想請明KYOSHO需要換壓力軸承嗎?

作者: 馬達王1983    時間: 2007-12-29 16:58
KY 已经是压力轴承了
作者: 仲哥仔    時間: 2007-12-29 17:40
京商只珠差已经系带压力轴承了...
ATM噶珠差最好换压力轴承,仲要将距翻转装先够顺,就系D钢珠要行平面噶地方.
作者: checkie    時間: 2007-12-30 13:38
呢o的問題唔係問我地已經一知二楚啦咩?andy~
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2007-12-30 22:34
原帖由 checkie 於 2007-12-30 13:38 發表
呢o的問題唔係問我地已經一知二楚啦咩?andy~

我唔知嫁.......我只知atm...要換壓力軸承
但係我都唔知點解要換.....
我都未換壓力軸承就換左2支kyosho啦....
作者: henry888    時間: 2007-12-31 06:42
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2007-12-30 22:34 發表

我唔知嫁.......我只知atm...要換壓力軸承
但係我都唔知點解要換.....
我都未換壓力軸承就換左2支kyosho啦....

咁咪仲好, 唔使煩, kyosho原裝梗係靚d正d又順d啦, 只不過500兩條係貴d
不過以$500提昇咁高既性能又抵俾既

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2