RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 全原裝hbx 18仔有咩野parts係一定要換架? [打印本頁]

作者: LULU2    時間: 2008-2-27 04:03
標題: 全原裝hbx 18仔有咩野parts係一定要換架?
全原裝hbx 18仔有咩野parts係一定要換架?
同埋係咪已經出左drift呔?有無出埋鈴?
唔該唔該
作者: rk2    時間: 2008-2-27 08:53
I think you can search old post ga.
作者: kkchung    時間: 2008-2-27 12:07
原帖由 LULU2 於 2008-2-27 04:03 發表
全原裝hbx 18仔有咩野parts係一定要換架?
同埋係咪已經出左drift呔?有無出埋鈴?
唔該唔該

摩打比較熱所以我會先選鋁合金馬達座。然後萬向也會換成鋁合金的,但記得接口位置一定要加上Asso黑油或再好品質潤滑劑。
drift呔可使用HPI,用其他鈴可買南大的接器氣便可。
作者: yukilyy    時間: 2008-2-27 15:14
請問南大的接合器係邊度買到?綿呔有返貨未呢??
作者: kkchung    時間: 2008-2-27 18:33
原帖由 yukilyy 於 2008-2-27 15:14 發表
請問南大的接合器係邊度買到?綿呔有返貨未呢??

南大的接合器說要過數天才有新貨,綿呔廣華街有。
作者: yukilyy    時間: 2008-2-27 22:27
原帖由 kkchung 於 2008-2-27 18:33 發表

南大的接合器說要過數天才有新貨,綿呔廣華街有。

廣華街綿呔大多是12仔以上的... 問過很多間,師兄,如果知哪間有請提示我 !!THX!!
作者: kkchung    時間: 2008-2-28 13:23
原帖由 yukilyy 於 2008-2-27 22:27 發表

廣華街綿呔大多是12仔以上的... 問過很多間,師兄,如果知哪間有請提示我 !!THX!!

萬里、友邦。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2