RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 三五知己玩dee實況 [打印本頁]

作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:35
標題: 三五知己玩dee實況
開波前檢查吓先....
作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:37
準備就緒
作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:38
棍王~昆
作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:40
最新測試~~無炭刷
作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:41
ken大俠~密室

作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:43
大師兄架步
作者: beebee    時間: 2006-4-16 02:44
老bee
作者: kenyeung    時間: 2006-4-17 10:59
beebee, 聞西兄隻無炭刷效果如何?
作者: beebee    時間: 2006-4-17 12:48
聞西隻無炭刷好快呀.....!!一野比油個車架可2邊擺......不過個感覺有d"開關制"....特別係個"迫力"!!
作者: kenyeung    時間: 2006-4-17 17:29
咁犀利, 唔怪得佢要用番之 pcm 槍啦, 驚操控唔住
作者: beebee    時間: 2006-4-17 23:24
我所知佢玩番槍另外o既原因係隻"無炭刷"電變對應唔倒枝舊棍.....要用新少少o既遙控先得...所以果日佢用番枝jr756黎玩......哈哈......個"無炭刷"套裝d直路真係好得人驚o架.....
作者: minimini    時間: 2006-4-17 23:32
原帖由 beebee 於 2006-4-17 23:24 發表
我所知佢玩番槍另外o既原因係隻"無炭刷"電變對應唔倒枝舊棍.....要用新少少o既遙控先得...所以果日佢用番枝jr756黎玩......哈哈......個"無炭刷"套裝d直路真係好得人驚o架.....

係咪用 Mamba 8000 ??

我用佢嚟玩 mini inferno.....巔快呀......不過係開關制.....冇セ線性.....
作者: beebee    時間: 2006-4-17 23:38
唔係用你果隻牌子.....聞西佢用緊'偉高"果d台記......
作者: ckyan    時間: 2006-4-18 01:14
講聲sorry先日冇時間去....下次一定到!
改無刷D彎得唔得......線性差會唔會"直路狂,彎路亡"
如果隻ol野ok!可以試

作者: beebee    時間: 2006-4-18 01:36
原帖由 ckyan 於 2006-4-18 01:14 發表
講聲sorry先日冇時間去....下次一定到!
改無刷D彎得唔得......線性差會唔會"直路狂,彎路亡"
如果隻ol野ok!可以試

傻啦....唔洗客氣喎...........d彎我覺得發揮唔到威力,因為果日d彎好鬼撬...收車落迫都幾係野..而且d線性痳痳地.但我相信如果係"大場"用佢....殺死好多人喇....哈哈.....老實講...我個人意見覺得無炭刷落係架dee到,有d英雄無用武之地......仲有就係車架頂唔頂得順又係另一個問題....?
作者: pantherjovi    時間: 2006-4-18 08:57
sorry,我極想黎...but要OT....另外我噴好個人仔啦!
我個人覺得玩無刷架dee係頂吾順.....太勁啦!
作者: beebee    時間: 2006-4-18 12:57
唔洗sorry喎..老友....下次大把機會玩......唔好咁客氣啦......無炭刷呢家野實在太巔啦......似足一隻狂牛咁...好勁.......哈哈
作者: wave    時間: 2006-4-18 13:11
原帖由 beebee 於 2006-4-18 12:57 發表
唔洗sorry喎..老友....下次大把機會玩......唔好咁客氣啦......無炭刷呢家野實在太巔啦......似足一隻狂牛咁...好勁.......哈哈

我都有諗過將架1/5雷虎電車轉無刷motor......
作者: beebee    時間: 2006-4-18 13:19
咁激....哈
作者: Ryu    時間: 2006-4-18 16:11
c兄 d 華dee真係越攪越"近", 又油又無碳, 回想我架2件頭+28bb (<-唔知有冇打錯) +上已經撞到甩皮甩骨
唔知會唔會一野就俾你地架 dee "隊" 散........

作者: beebee    時間: 2006-4-18 22:49
無炭刷遲早係大趨勢...只能講句時代唔同o左啦.....哈哈,係喎!!你有冇興趣一齊皮...我地好歡迎你一齊玩o架!
作者: kenny_Chui    時間: 2006-5-5 16:34
標題: Hi 有一事請教
一般電單車要多少$, 如果用mini-z 枝ex-10 改fm 可以嗎?
作者: wave    時間: 2006-5-5 16:45
原帖由 kenny_Chui 於 2006-5-5 16:34 發表
一般電單車要多少$, 如果用mini-z 枝ex-10 改fm 可以嗎?

個接收夠細擺得部車就得.
作者: beebee    時間: 2006-5-5 16:45
車價約$460左右....
servo加電變接收套裝(2件頭am頻道)$450左右
gp1100電$110一排

枝ex-10 改fm 可以嗎.......換番Module 咪得囉!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2