RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wa123
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Drift車魔打一問..

orangeteam 發表於 2008-11-24 16:53:22 | 顯示全部樓層
orangeteam 發表於 2008-11-24 16:58:26 | 顯示全部樓層
原帖由 呀維 於 2008-11-23 14:19 發表
如果想便冇乜$可以買雙星23T~~160$~~TZ~~可以用返原裝電變~~不過moter要+散熱風扇~~4x$~~我都用緊~~夠便~~

原裝電變玩23T,得.......睇吓可以玩幾耐,但長遠燒硬,除非識得改隻101電變,
要買仲買23T,吾好路掛,起碼買17-19T 啦
orangeteam 發表於 2008-11-24 17:37:30 | 顯示全部樓層
原帖由 ADVAN車人 於 2008-11-24 17:06 發表

一個星期五排IP 4200mah
玩足一年.換左成五個23T..........101電變都唔燒喎
仲要唔只一個.係好多個人都係咁喎.仲要用20C Lipo
係咪我地個個都咁好運呢

咁咪好囉,我之前燒左個,可能過熱,要停一停抖一抖,咁我緊係唔可以比去停啦,當然要換電變啦,但又吾只我一個喎,可能我同我D朋友仔黑仔啦,仲要用25C Lipo 添, 20C Lipo連續玩三排就會停,比去吹到BB聲
orangeteam 發表於 2008-11-24 17:40:04 | 顯示全部樓層
原帖由 wingwingday 於 2008-11-24 17:29 發表

mc330 玩 23T 都有幾會燒~~ 所以都系在MC330 同 MOTOR 各加一把風扇. 安全第一.

之前玩都有裝,試過壞摩打風扇,隻摩打熱到........怕去會燒,但好在玩咁耐車未燒過,
orangeteam 發表於 2008-11-24 17:40:58 | 顯示全部樓層
原帖由 呀維 於 2008-11-24 17:36 發表

咁我用TP-M8電變會快d燒嗎?

都好小的,但都係果句,有D風吹吹去好D的
orangeteam 發表於 2008-11-24 19:44:16 | 顯示全部樓層
原帖由 SPAWN 於 2008-11-24 19:32 發表

都係你地D有名有氣ga先講得掂,我lee D鬼都唔識講乜都冇用

你咪咁唸啦,我無咩名氣架咋,名氣呢D野都係上黎吹得多,認屎認屁先記得你架,我咪係囉
我咩都吾識架,仲係新手一名 多多指教 有幾會一齊玩,最多搵日入沙田走轉
orangeteam 發表於 2008-11-25 12:29:57 | 顯示全部樓層
原帖由 ADVAN車人 於 2008-11-25 10:32 發表

c兄我有講錯嗎.101電變推白豬,黑豬,23T真係冇分別咩.
係.係人都知用好d係好.用101推23T同用MC880推係人都知差好遠
但代表咁樣做係換左等於冇換咩.

可能小弟玩車年資尚淺.
但我仲係FEEL到用101推23T,比推白豬 ...

我仲用緊隻mc330玩風扇黑豬喎,但無入TC,所以無燒
但玩左成年都無事又點解的,TC有問題嗎
orangeteam 發表於 2008-11-25 12:31:25 | 顯示全部樓層
原帖由 ADVAN車人 於 2008-11-25 10:22 發表

你咁玩要行水冷喎

仲要架隻大蝸牛風扇用冷風吹去仲好,咁就長跑長有,但慢到似蝸牛
orangeteam 發表於 2008-11-25 12:34:58 | 顯示全部樓層
原帖由 truckman 於 2008-11-24 20:31 發表
沙田友你唔識賣死電畀人所以人家插我們,如我哋會賣2手死電就有人話你good
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=89865&extra=page%3D1

高手高手 小弟仲有排不知名GE POWER lipo  11.1v 2200mAH, 無過放,$10元有無人要, 但可能會燒控架,事先聲明