RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5619|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TOPTOYS 貨櫃車/慢爬用無刷套裝

AMAT 發表於 2008-11-26 17:14:04 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
繼TOPTOYS CG60電變後,TOPTOYS又有一款新系列即將推出市場.
就係CG30F系列~

呢款CG30F系列係為貨櫃車同慢爬車用設計,
因為貨櫃車朋友要O既係扭力,平價錢,體積細
玩慢爬O既就一定要有高DRAG BRAKE

CG30F將會滿足到呢個要求~

CG30F無刷電變亦都可以支援到有感同無感摩打

CG30F系列配備O既都係飛高有感系列摩打,絕非一般平價套裝配備O既無感摩打可比較.

CG30F套裝如下:
貨櫃車用: CG30F  + 13.5T無刷(有感摩打) = HKD700
慢爬車用: CG30FD + 20.5T無刷(有感摩打) = HKD700
 樓主| AMAT 發表於 2008-11-26 18:18:48 | 顯示全部樓層
 樓主| AMAT 發表於 2008-11-26 18:48:24 | 顯示全部樓層
原帖由 havenlau 於 2008-11-26 18:46 發表
底唔底倒兩個motor?

用唔到
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-12 11:28:06 | 顯示全部樓層
原帖由 Doughboy 於 2008-12-11 09:44 發表
請問散熱有冇風扇? 同埋個後波係MODE, 係似HOBBY XING 那樣 " Double Click"才會退後, OR 一入後波便會退後?

THX

咩後波MODE?唔明
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-12 11:50:50 | 顯示全部樓層
原帖由 wingwingday 於 2008-12-12 11:36 發表

佢想知個後波系唔系一比就有???

係,後波係會一俾就有
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-15 22:32:05 | 顯示全部樓層
原帖由 soilderman83 於 2008-12-15 17:45 發表

Is the ESC just have heat sink,no fan?Thanks!

好快會有樣辦圖片........
耐心O的~^_^
 樓主| AMAT 發表於 2009-3-22 04:59:52 | 顯示全部樓層
有關呢套電變到貨問題,我係到講一講.

電變O既TESTING其實已經完成,宜家亦都去到美國等HOBBY SHOP到測試.

遲遲未能到O既原因係因為貨量問題.一則我地冇咁大能力可以落到一批大單量,因為絕對係SPECIAL ORDER版本嚟,二則本身批量資金都係一定問題,所以我地未能夠於近期推出.

我地會盡快同外國方面溝通,希望可以將訂購量提昇,咁可以符合到個單量,咁就會嚟到香港.

我地好希望會於呢一個月左右成事.
 樓主| AMAT 發表於 2009-5-23 10:35:48 | 顯示全部樓層
Any news on this product?
fly175hk 發表於 2009-5-22 11:38

NO NEWS YET