RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pyc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PYC 09年1月份LAY0UT

oasc 發表於 2009-1-11 12:56:26 | 顯示全部樓層
尋日我玩最初時 ,都好似玩飄移咁..........................但係經過某位師傅同3P意見, 終於Set 掂 跑得到
只是意見不喜勿插 : 一個車場地咬當然好玩, 因乜都唔洗整就可以盡情地跑....正! 但另一面就係Set車技術呢?
全世界得一個場嗎? 是否所有場都咁咬呢? 玩耐咗又如何呢? 如果洗完地都係一樣, 或者仲衰. 又應該叫場主點做好
昨天都有問過這些問題, 重鋪要十萬多! 在商言商, 幾多年才番本? 番本後又有人話唔咬又鋪過嗎  
重新鋪過又好, 洗地也好!  但最重要係現在有人跑到喎......... 不過洗地同風槍應該要做, 做咗俾人睇,等佢地冇借口再講
而唔想Set 或 唔識Set 就話要走, 我相信冇人會求他們留下來. 不過其他場又會話啲地咬到Cup車,又去呔.  
還有昨天見到場主,Fung Sir 同一位兄弟在場中水拖過地, 結果一樣冇變.算吧  
我講得太多了, 又得罪很多人, 對不起, 請原諒
oasc 發表於 2009-1-13 00:03:04 | 顯示全部樓層

果班係高手嚟喎  如果想洗地嘅人不如去橋底試下先, 不過要小D唔好俾人知係(你)做,否則...............?
oasc 發表於 2009-1-15 18:51:21 | 顯示全部樓層
原帖由 kwok 於 2009-1-15 18:41 發表
正反意見都有!大家又理性討論事情,讚一個!

咁 Kwok Sir 又有冇咩好提議呀
我覺得燈光方面可否改善下!
如有AMB 就十分好啦  我知某位場主都有興趣
oasc 發表於 2009-1-17 00:26:51 | 顯示全部樓層
其實都冇Set 啲乜野, 只係將架車頭 Camber Set 番細啲後, 一係換35度呔, 一係喺尾呔揸呔水就OK
玩車十年同技術好唔好都唔係咁大問題, 我玩得比你耐, 但手車就屎到爆..........  
不過支控無雪地Mode  我就想有廣板Mode  咁就唔洗Set ,試 同操得咁辛苦, 買支控就去鬥世界賽咪得, 要技術嚟做乜啫

oasc 發表於 2009-1-18 01:18:24 | 顯示全部樓層
原帖由 LeoChan 於 2009-1-17 03:03 發表

i'm long time no play la !
what time PYC ?

24-01-2009 OK 嗎  New Engine.....
oasc 發表於 2009-1-18 17:36:45 | 顯示全部樓層
原帖由 LeoChan 於 2009-1-18 16:06 發表

OK !
Yes Orion CRF 12 08 Ver. again !
last Kyosho race what is your name ?

Thanks !

Leo Chan
oasc 發表於 2009-1-27 17:25:13 | 顯示全部樓層
原帖由 tllau 於 2009-1-27 14:31 發表

你試過未呢 :
去到落雨玩唔到無瘾之餘,錢強行要收
求救叫朋友飛車帶parts來, 要收泊車費
學生玩車玩唔掂call同學來敎路, 即要收多份入場費
去到等雨停要收泊車費加唔好"開壇"住喎![她講 ...

你講嘅我全部都聽(佢)講過   但就從來未試過咁同我講
你係去之前落雨定之後呢? 開壇前落定開壇後呢? 人地點知你係咪想玩水戰呀
我都試過開咗壇至落雨, 她行過來同我講: 落雨就咪鬼嚟玩啦, 真係唔知收唔收錢好!
但我只答了她一句, 妳理得我温機定整車, 入得嚟就遇咗俾, 唔好煩我 攞去洗. 之後佢好識做, 回咗一張下次半價嘅飛俾我. 但我到現在還未用 仲喺到   
至於要收泊車費, 我朋友都試過, 佢話二十分鍾好走. 車場要做生意, 這亦無可口非.
如果有十個人玩車都要揾人帶 parts同揾朋友教人玩車, 又泊多十架車. 你自已想下再有人嚟咁點算? 人地肯俾泊車費喎:o
最後 個個都着唔到車,要試咗架車至俾, 你試下去狄士尼同佢講: 等你入去睇下有乜啱玩, 試下玩唔玩到至俾錢
一句講曬: 你點對人,人點對你. 你覺得自己冇錯就自己開個車場嚟俾人玩, 一定好多人同車, 但有冇錢就唔知啦