RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: adaman_70
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/16 Tank

Barry28 發表於 2009-2-8 21:33:45 | 顯示全部樓層
Barry28 發表於 2009-2-8 23:05:15 | 顯示全部樓層
原帖由 adaman_70 於 2009-2-8 22:45 發表
師兄們,

請問 KT 全名是??  KT & 恆龍 的價錢 ??
那裏有得賣??  Thanks!

King Tiger
恆龍好似冇出KT,只有Tiger 1,
價錢 約HK$850.00豪華版,
廣華街有售!!
Barry28 發表於 2009-2-8 23:52:02 | 顯示全部樓層
原帖由 adaman_70 於 2009-2-8 23:28 發表
Thank you Barry28 師兄, 我還誤會 KT 是 牌子名.  

那麽為何 恆龍 約為 HK$850, 而雙星要成$6,000 ?  分別是什麽?

Thanks!

$6,000喺Leopard2A6,孖星嘅最新型号,性能及速度最好
孖星King Tiger大約$4000.00 (行380摩打,比較慢)

恆龍(祖國製造,一分錢,一分貨)都好玩
Barry28 發表於 2009-2-9 00:05:31 | 顯示全部樓層
原帖由 周百通 於 2009-2-8 23:56 發表
KT1/16約三仟幾,平貴之分,打開部車睇吓入面.出面比較吓就知有咩分別。
http://www.tamiya.com/japan/products/56017kingtiger/index.htm

介绍其它坦克型號比Adaman-70,等佢中毒,咁又多個坦克司令啦
Barry28 發表於 2009-2-11 21:00:51 | 顯示全部樓層
咁Q貴,坦克友有難啦!!