RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9767|回復: 117
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[認真討論]放車活動隊形,操守討論專區

有勇冇謀 發表於 2009-9-2 11:06:51 | 顯示全部樓層

1# 馬輝
借用 版友jazz_wan 的名句
(為了發揮合作精神, 希望有hifi者, 當天唔好開, 感謝)
有時真係嘈到咩都聽唔到....我自己都想報警投訴, 何況係其他道路使用者
可能我喱句話又得罪好多人添....
有勇冇謀 發表於 2009-9-2 14:54:04 | 顯示全部樓層
認真討論下啦....成日好地地都要離晒題....
有勇冇謀 發表於 2009-9-2 17:25:59 | 顯示全部樓層

對有d咁事發生, 深表遺憾及唔好意思, 希望犯案者可以知道自己的不當, 受害者可以大方原諒....
有勇冇謀 發表於 2009-9-3 12:36:51 | 顯示全部樓層
其實...唔係要趕絕..新,舊,大陸燈及hi fi聲, 只係帶出咩環境要配合番咩的行徑...

例如, 在等候出發時, 要炸新燈, hi fi 唔該細聲d, 如果唔係, 講野都聽唔到, ....出發啦去到人煙稀少的空曠地方就可以大聲小小, 但一停低休息換電時, 敬請將音量收細, 一架車開5度音量, 10架車就有50度音量, ....去到夜深時, 更加要將音量顯注調低, 以免影響他人....

另外就係行車隊形問題, 在市區煩盛的地段玩, 跟本連一架跟一架都可能有問題, 唔好話兩架泊住行or成排一齊行, 但在郊外d的地方就冇喱d問題啦, 打橫打掂行都冇人理又影響唔到人, 所以玩車地方的選擇係一個好重要的決定....好似以前係tst鐘樓集合經廣東道行去佐敦, 係文化中心已比保安趕到去天星碼頭, 係廣東道比海港城d保安由街頭趕到街尾...好似犯左咩大罪咁.絕不好受啦....

所以希望大家襯喱個 post 可以認真討論下囉....
有勇冇謀 發表於 2009-9-4 11:45:23 | 顯示全部樓層
其實有數得計
一般停車位置 , 如果選擇人流多既地方 , 一般係 3~4 分鐘內就會聚集人群
我計有人即刻報案 , 警察會於最快 5 分鐘到

所以如果係人流多既地方逗留 , 最好係 5~6 分鐘就要郁

"好戲量" D 契x  ...
odaan 發表於 2009-9-4 10:17

所以比人掟漒水....
有勇冇謀 發表於 2009-9-4 12:03:16 | 顯示全部樓層
請版主注意討論既題目有無離題...否則我會問馬輝版主意見看會不會關了此主題
此主題目的是討論玩車等等既問題..不是吹水的主題..如要吹水請去吹水區
MRX-2溫馨提示
MRX-2 發表於 2009-9-4 12:00

小弟只係擔心工房車友係西洋菜街玩車比人掟水袋 o即....sorry 囉....
有勇冇謀 發表於 2009-9-4 12:59:22 | 顯示全部樓層
99# MRX-2
係實屬不幸...